GENÇLER BİRLİĞİNDE NELER OLDU (1)

GENÇLER BİRLİĞİNDE NELER OLDU (1)
Geçen hafta Karaman Gençlerbirliğinde neler oldu? Başlıklı haberimizi bütün okuyucularımıza duyurmuştuk. İşte haberin ilk bölümünü yayınlıyoruz.
Karaman Gençler Birliği Eski yöneticisi Seyfullah Gök Gençler birliğinde yaşadığı olaylar hakkında haber sitemize bazı açıklamalarda bulundu. Karaman Gençlerbirliği Kulüp başkanı Yusuf Ünalan’ın hakkında şok açıklamalarda bulunan Seyfullah Gök, Kulüp Başkanı Yusuf Ünalan’ın Gençlerbirliği yöneticilerini kullanarak rant elde ettiğini iddia etti.
 
Yusuf Ünalan’ın hiçbir işi olmadığını ve başkanlığı kendine meslek edindiğini söyleyen Seyfullah Gök Piyasaya olan borcunu da gençler birliği üzerinden ödediğini söyledi.
Futbolcuların kalması için kiralanan binada yabancı kişilerin yattığını ve Yusuf Ünalan’ın onlardan para aldığını belirten Seyfullah Gök bu alınan paralardan yöneticilerinin haberinin olmadığını söyledi.
 
Kulübün yatakhanesinde akşamları kalan bir kişinin sadece yatma karşılığında futbolculara hizmet edeceğini Yusuf Ünalan’ın kendilerine söylediğini belirten Seyfullah Gök, “Biz daha sonra öğrendik ki Yusuf Ünalan’ın bu kişiye 600 TL civarında bir borcu varmış, meğer borcunun silinmesi için bu kişinin yurtta yatmasını sağlamış” dedi.
 
Karaman Gençler birliği takımında oynayan birçok futbolcuya borcu olmasına rağmen ve paralarının verilmemesine rağmen o kişilere teşekkür edeceğine çocuklardan “Para vermeseniz lisansınızı vermem” dediğini ve tehdit ettiğini sonradan öğrendik. Dedi.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
 
Karaman Gençlerbirliği eski yöneticisi Seyfullah Gök’ün haber sitemize yaptığı açıklamanın tam metni;
 
Karaman Kamuoyuna Duyurulur.
 
Ben Seyfullah Gök olarak 15 arkadaşımla birlikte geçen sene Ramazan ayında Karaman Gençler Birliği Spor kulübünü kurduk. O dönemlerde Karaman için güzel şeyler yapmak ve Karaman gençliğini bir hizmet olması için zorlukları karşımıza aldık. Takımı kurarken her şeyin şeffaf bir şekilde yapılması gerek medyanın gerekse kamuoyunun en iyi bir şekilde bilgilendirilerek güzel takım sözü vermiştik.
 
Sezonun başlamasıyla birlikte belli bir süre kötü giden takımımızın durumu önce kulübe daha sonra taraftarlarımıza ümitsizlik veriyordu. Ama biz yine bütün zorluklara gögüs gereceğimize inanıyorduk. Yaklaşık 4 ay sonra Kulüp başkanı Yusuf Ünalan’ın bizden habersiz bazı işler yürüttüğünü çevremizde ki insanlardan duyar olduk. Ama elimizde herhangi bir belge olmaması yüzünden Yusuf Ünalan’a bir şey söyleyemiyorduk. Bütün arkadaşlarımızın fedakâr çalışmaları karşısında kulübün her toplantısında tartışmalar yaşanıyordu. Bir çok insanın söylediği sözler ve sonra dan öğrendiğimiz Yusuf Ünalan’ın sadece kendine gelir kapısı sağlamak ve meslek edinmek için bu başkanlığı yaptığı gün gibi aşikar oldu.
 
Futbolcuların kaldığı binada dışarıdan gelen yaklaşık 10–15 kişiden para aldığını ise biz yöneticiler olarak sonradan öğrendik. Özellikle karın tokluğuna ve sadece yatacak yer sağlanması için bir kişinin ücretsiz hizmet edeceğini söyledi. Yalnız daha sonra öğrendik ki bu kişiye Yusuf Ünalan’ın 1 yıl önce 600 TL gibi bir borcu olduğu ve bu borcun silinmesi için o kişiye yurtta yatacak yer sağladığını öğrendik. O kişiye neden ücret almadan hizmet ediyorsun diyerek sorduğumuzda “ Yusuf Ünalan’ın bana 600 Tl borcu var o borcun sildim onun için burada kalıyorum” şeklinde bize açıklama yaptı.
 
Daha sonra Bu sezon için lisansını almaya gelen eski öğrenci ve Karaman Gençler Birliğinde emeği geçen futbolculardan kulübün o kişilere borcu olduğu halde tekrar para istediğini öğrendik. Yoksa Lisanslarının verilmeyeceğini ve çocukları tehdit ettiğini öğrendik.
 
Bu tür gayri ahlaki durumlar bizi rahatsız ettiği için yönetimden istifa ettik.
 
                                                         Seyfullah Gök
                                         Karaman Gençler Birliği Eski Yöneticisi