Genç Bakış Proğramı Karaman Üniversitesinde

Genç Bakış Proğramı Karaman Üniversitesinde
Abbas Güçlü ile Genç Bakış Bugün Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde yapılacak
Kanal D Televizyonunda yayınlanan, "Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programı, 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 23.30ʹda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Piri Reis Salonunda gerçekleştirilecek.
Canlı olarak yayınlanan programın konukları Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın, Yazar Feyza Hepçilingirler ve dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu olacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılacağı programda üniversiteli gençlerin Türkçe ile ilgili sorularına da yer verilecek. Üniversitenin Öğrenci Konsey Başkanlığı’nın da görüşmeleriyle Karaman’a davet edilen gazeteci-yazar Abbas Güçlü ve TDK Başkanının, Türkçe ile ilgili önemli konularda topluma bilgi vermesi bekleniyor.

Program öncesinde saat 22.30ʹda şehir merkezindeki saat kulesinden ve TOKİ önünden iki ayrı üniversite servis aracı, üniversiteye ulaşımı sağlayacak.

1.Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler ve 734. Türk Dil Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan programda, “Türkçe Konuşuyor muyuz?” başlığı altında aşağıdaki konular ele alınacak.

Dilde yozlaşma neden yaşanıyor? Nasıl engellenir?
Yabancı sözcük kullanımı neden bu kadar yaygın?
Yabancı kelimeler dilimize nasıl bu kadar rahat yerleşiyor?
Yabancı sözcüklere Türkçe karşılıklar neden komik bulunuyor?
İşyerlerinde neden yabancı isimler tercih ediliyor? Yasaklanmalı mı?
Türkçe bir dünya dili olabilir mi?