GAZİLER GÜNÜ MESAJI

GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Siyasetçilerden Gaziler Günü Mesajı
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın Gaziler Günü Mesajı
 
Türk Milleti tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlüğü konusunda hiçbir taviz vermemiş, vatanına ve milli değerlerine karşı saygının ve değerin en üst mertebesini göstermiş, bu değerlerine karşı yapılan her türlü saldırının bihakkın cevabını her zaman vermesini bilmiş nadide bir millettir.
Yakın tarihimizin en son ve en büyük savaşı olan ve bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Kurtuluş Savaşının, bu milletin tarihinde nasıl yer ettiği hepimizin malumudur.
Her türlü yoksulluk ve imkânsızlıklar altında bir milletin bağımsızlık ve özgürlüğü için nasıl mücadele verdiğinin tarihe düştüğü bir kayıttır. Bu millet, her zaman vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koymasını bilmiştir.
İşte onurlu bir savaş sonucunda kazanılan Sakarya Zaferiʹnin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisiʹnce Atatürkʹe Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmiş olması da aslında bu milletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun bir ifadesidir.
Bağımsızlık savaşının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere büyük bir özveri ile hayatını ülkesi uğruna feda eden kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.
Şehit ve gazilerimizin emaneti olan vatanımıza, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkmak, tarih sahnesinde var olduğumuz günden bugüne kadar başı dik, onurlu bir şekilde hayat süren bu milletin mensuplarının en başta gelen hassasiyeti olmuştur.
Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, nadide ülkemizin sonsuza kadar yaşayacağının ve bu milletin onurlu mensuplarının bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının ebedi simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır.
Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarmak amacıyla bizlere emanet edilen bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir.  Şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu  fedakârlık bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
 
 
BAŞKAN UĞURLU’NUN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
 
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Uğurlu, Türk Milleti’nin sahip olduğu vatan sevgisi ve istiklal ruhunun bütün dünyaya örnek olduğunu belirterek: “Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü korumak için omuz omuza mücadele eden ve zor şartlara rağmen zaferler elde eden milletimizin sahip olduğu vatan sevgisi ve istiklal ruhu tüm dünyaya örnek olmuştur.
Kurtuluş savaşımız sonucu elde ettiğimiz eşsiz zaferde de şehitlerimizin kanları kadar, gazilerimizin fedakarlık ve azimleri de büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, işte o eşsiz zaferin sağlam temelleri üzerinde yükselmiştir.
Gaziler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimiz ile vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyor; şehitlerimizle birlikte tüm gazilerimize şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum” dedi.
 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer;
 
“Yüce Türk Milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
 
Gazilerimiz, her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan Millî Mücadele sırasında şahadet mertebesine erişmek, yaralanmak, engelli kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheye koşmuşlar ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından atmışlardır.
 
 
 
Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan bu kahramanlarla ne kadar övünsek azdır.
 
Bu anlamlı gün aynı zamanda Başkomutan Mustafa Kemal Atatürkʹe “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanı verilmesinin de yıldönümüdür.
 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, Oʹnun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygı ile anıyorum.
 
Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden şehitlerimize Allahʹtan rahmet diliyorum. Bağımsızlığımızın canlı tanığı olan gazi ve malullerimizi de saygılarımla selamlıyorum.” Dedi.
 
 
TÜRK EĞİTİM-SEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
 
“Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” diyerek Milli Mücadeleyi başlatan Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmiştir. Büyük Öndere gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde gaziler günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliği bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı ülkemizin Güneydoğu bölgesinde mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Şunu herkes bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar. Dış güçlerin maşası haline gelen hainler Yüce Türk adaleti karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. Halkımızın birlik ve beraberliği ile, Büyük ATATÜRK’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır."
 
Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi, burada da elde etmeyi bilmiştir. Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur, bu sükun sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde, işinde, ibadetinde bulduğu her fırsatı bu uğurda değerlendirmektedir.
 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi olarak büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Gününü kutluyoruz. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz.