Gantz, Netanyahu'nun Gazze Planı Onaylamaması Durumunda İstifa Edeceğini Açıkladı

Gantz, Netanyahu'nun Gazze Planı Onaylamaması Durumunda İstifa Edeceğini Açıkladı
Gantz, Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılara dair 8 Haziran'a kadar planı onaylamaması durumunda partisinin yönetimden çekileceğini belirtti.

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un da Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın ardından Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hal yönetiminde istifa ettiği belirtiliyor.

Benny Gantz, düzenlediği basın toplantısında, "Yönetimden üzülerek resmi olarak istifa ettiğimi duyuruyorum" ifadesini kullandı. Gantz, Netanyahu'nun İsrail'in "gerçek başarıya doğru ilerlemesini" engellediğini savunarak, Netanyahu'nun siyasi çıkarlara dayalı kararlar aldığını belirtti.

Erken Seçim Çağrısı

Gantz, Netanyahu'ya "mümkün olan en kısa sürede" erken seçim çağrısında bulunarak, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da hükümetten ayrılmaya çağırdı. ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu esir takası teklifini desteklediğini belirterek, Netanyahu'dan bu anlaşmayı sağlamak için cesur olmasını istedi.

Gantz, 18 Mayıs'ta Başbakan Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılar sonrasında 8 Haziran'a kadar bir planı onaylamaması durumunda partisinin yönetimden çekileceğini ifade etmişti.