fatih erbakan’ın avukatından açıklama

fatih erbakan’ın avukatından açıklama
Saadet Partisinin Genel Merkezine haciz gönderen fatih erbakan’ın avukatından “Niye yaptık” açıklaması geldi.
Merhum Necmettin Erbakan vefatından 5-6 ay önce sanki bugünleri görerek söylediği “ Mili Görüşün partisi Saadet Partisidir. Birileri çıkar bizde Milli Görüşçüyüz derse bilin ki onlar palyaçodur.” Sözü fatih erbakan’a mı atıfta bulundu sorusunu akıllara getirirken, yaşanan olaylar karşısında Merhum Necmettin Erbakan’ın bir kez daha haklı çıktığını ortaya koyuyor.
 
400 Milyar kira alacağını 100 Milyar faiziyle birlikte Saadet Partisinden alan fatih erbakan faizin haram olduğunu bir kenarıya koyup Haciz gerekçesi olarak “ sözünde durmak Müslümanlığın şiarıdır.” Demesi işine gelince İslam’a sarılıyor şeklinde yorumlandı.
 
Milli Görüş teşkilatlarından toplanan paralarla kurulan parti binasına “Babamın malı” diyerek haciz koyan fatih erbakanın bu hareketi her kesimden tepkiyle karşılanırken kendilerini haklı göstermek için bugün bir basın açıklaması yaptı.
 
Avukat Mehmet Ener tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi; “Bugün gerçekleştirilen zorunlu ve tamamıyla hukuki tahliye işlemine gösterilen tepkiler maalesef bir siyasi algı oyunudur.
 
Saadet Partisi bundan “tam 6 ay önce” kesinlesen mahkeme kararıyla, binayı hukuken tahliye etmek zorunda olduğunu öğrenmiştir. Bu olay tamamen hukuki ve haklı bir sürecin sonucudur. Ortada iddia edildiği gibi bir mağduriyet yoktur.
 
Bugün burada, değişen dünya koşullarını doğru okuyup, Türkiye’mizin geleceği için pozitif ve yapıcı bir biçimde, Milli Görüşün ruhuna, prensiplerine uygun bir siyaset yapmayı terk edip, günlük, sert üsluplu, yıkıcı bir siyaset yapmayı tercih eden Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerine uygun olmayan siyaset anlayışı tahliye ediliyor.
 
Biz geçmişimizin hatırına 6 ay önce elde ettiğimiz tahliye hakkına rağmen, Saadet Partisi yetkililerinden gelen özel rica üzerine, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin geçmesini bekledik.
 
Ancak, 1 nisan 2019 tarihinde binayı boşaltmayı taahhüt eden, tarafımıza parti yetkilileri tarafından imzalı “taahhütname” sunan Saadet yetkilileri bizi şaşırtmadılar.
Tamamen haklı, hukuki bir Yasal işlemi dahi siyasi şova dönüştürmeyi tercih ettiler..
Milli Görüş siyasetinin temeli ahlaktır, ahlak sahibi Milli Görüşçü insanların sözleri, taahhütleri senettir. Sözünde durmak Müslümanlığın şiarıdır.
 
Bu bina Refah partisinin iktidarına ev sahipliği yaptı, bundan böyle de Milli Görüşün ruhuna uygun bir şekilde, Milli Görüş prensipleri doğrultusunda çalışan, Türkiye sevdalılarına hizmet binası olacaktır, tarihindeki şanlı günlere yeniden şahitlik edecektir.
 
4 ay önce imzaladıkları tahliye taahhütnamesinden hiç bahsetmeden bu yaşananları siyasi malzemeye dönüştürüp, buradan kendilerine siyasi ikbal bekleyenlerin kucağında Erbakan resmi olsa da, siyasetlerinde Milli Görüşten eser kalmamıştır.
 
Tüm iyi niyetimizi suiistimal eden, Saadet yetkilileri imzaladıkları taahhütnamenin gereğini de yapmadıkları için, bundan tam 6 ay önce elde ettiğimiz tahliye hakkımızı bugün kullanmak durumunda kaldık.
Bir kez daha üzerine basarak ifade ediyoruz ki; bugün Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerine uygun olmayan siyaset anlayışı tahliye ediliyor.
Bu olayın tüm Milli Görüşçülere, Milli Görüş Hareketi’ne ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.