FASULYE HASADINI KOLAYLAŞTIRIYOR

FASULYE HASADINI KOLAYLAŞTIRIYOR
Karamanlı Mücitden Çiftçinin İşini Kolaylaştıran Keşif
Kamil Baysaloğlu yeni geliştirdiği makinelerle çiftçinin işini kolaylaştırıyor.
Çalışmalarını Konya Dem-es sanayi sitesinde gerçekleştiren Kamil Ar-ge çalışmalarını Konya’da yapıyor.
Daha öncede Kanal D de yapılan Abbas güçlü ile “Mucitler yarışıyor” programına katılan Baysaloğlu yarışmada rakiplerinin tanınmış simalar olmasına rağmen 3. olmuştu.
 
Şu anda çalışmaları devam eden fasulye yolum makinesi ile fasulye hasadının da tıpkı buğday hasadı gibi kolaylaşacağını söyleyen Baysaloğlu şunları söyledi:
"Siz;  çiftçilerimizin masraf ve giderlerinin daha aşağıya düşürmek için zaman, yakıt ve işçilikten tasarruf edilmesi göz önünde bulundurulmuştur. En önemlisi aylarca sulama,  çapalama işlemi yapıp tonlarca su harcıyoruz. Yetiştirmek için mücadele ettiğimiz ürünleri düşündüğümüzde bu ürünümüzü harmanlarken dane hasarını daha aza düşürmek bir makineci olarak bizim görevimiz. Bu problemleri göz önüne alarak Eskimiş ve sadece tek bir işe yarayan Patosları teknolojiye kazandırarak siz çiftçilerimizin modeli geçmiş makinelerini teknolojiye uygun yenilikle yarışır hale getiriyoruz. Elinizde bulunan patosların ön tarafına tasarladığım sistem yerleştirilerek birçok ürünü hasat etmeye yarayan bir biçerdöver haline geliyor. Benzer makineler var ancak onlara göre Yakıttan ve zamandan tasarruflu çalışan bir sistemdir. Tasarladığım sistem İkinci el patoslara uygulandığı gibi Sıfır patoslara da rahatça uygulanabilmektedir. Aynı zamanda halen el işçiliğiyle yolumu gerçekleşen fasulye yolum işlemini yeni tasarlamış olduğu yolum makine ile gerçekleşeceğinin müjdesini vermek istiyorum.
Şu anda çalışmaları devan eden fasulye yolum makinesi son aşamaya gelmiştir. Artık fasulye hasat etmek tıpkı Buğday hasadı gibi kolaylaşacaktır.”dedi.