FACİANIN ARDINDAN ÖNLEM ALINDI

FACİANIN ARDINDAN ÖNLEM ALINDI
Ermenek Gezende barajında bir ailenin kayıkla alabora olması sonucu hayatlarını kaybetmelerinin ardından Gezende barajına halkın kullanması için tekne temin edildi.
Devletin ilgisiliğinden dolayı Vatandaşlar kendi yaptıkları kayıkla karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlardı. Geçtiğimiz Hafta Gezen barajında 4 kişilik bir aile kendi kayıklarıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kayıkları alabora olmuş Anne-Baba ve İki çocuk hayatını kaybetmişti. İlçeyi yasa boğan bu olaydan sonra Devlet tedbir almaya başladı.
 
Ermenek İlçe Kaymakamlığı bugün yaptığı yazılı açıklamasında Baraja Motorlu tekne ve 20 adet can yeleği temin ettiklerini söyledi.
 
Ermenek İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada;
"Evsin köyü Avcılar mahallesinde yaşanan acı olay sonrası 4 vatandaşımız kendi yaptıkları araçla Gezende barajında suda boğularak can vermişti. Baraj yapıldığından beri yasak olmasına rağmen vatandaşların yıllardır karşıdan karşıya geçtiklerini ve herhangi bir güvenliklerinin olmadığını belirtmeleri üzerine Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’ın talimat ve destekleri ile Sayın Kaymakamımız Uğur Sezer tarafından Köy muhtarlığına Motorlu tekne ve 20 adet yetişkin ve çocuklar için can yeleği teslim edildi.
Yitirdiğimiz vatandaşlarımızı geri getirmenin mümkün olmadığını ama bundan sonra kayıp yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine değinen Sayın Uğur Sezer can yeleklerini takmadan tekneye binilmemesi ve gerekli tedbirlere uyularak eğitim alan personel tarafından kullanılması talimatını verdi.
Kayıp verdiğimiz ailenin geri kalan çocukları için de gerekli çalışmaların yapıldığını her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını bundan sonra da aylık bağlanarak eğitim öğretimlerini tamamlanması için takibin yapılacağı belirtildi. Köylülere gerekli uyarılar hatırlatılarak mahalle sakinlerine tekrar başsağlığı dilekleri iletildi."denildi.