Eylül'de Asgari Ücrete Ara Zam Beklentisi

Eylül'de Asgari Ücrete Ara Zam Beklentisi
Beklenti, zamların kamuoyuna duyurulması halinde Eylül'de asgari ücrete ara bir artış yapılması öngörülüyor; Standard & Poor's, yılda 2 kez zamın enflasyon artışını etkilediğini belirtti.

"Asgari ücret artışı" sorusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet, bu yıl asgari ücrete ikinci bir artışın olmayacağını belirtirken asgari ücret, nisan ayında açlık sınırının altında kaldı. Milyonlarca asgari ücretli, hükümetten gelecek bir haberi beklerken kulislerde asgari ücrete ara bir artışın gündemde olduğu konuşuluyor.

İktidar Ve Muhalefet Olumlu

Kulislere göre iktidar ve ana muhalefet, asgari ücrette ara bir artışa olumlu bakıyorlar, ancak ekonomi yönetiminin bu konudaki tavrı olumsuz. Ayrıca, doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının da ertelenmesi bekleniyor.

Tarih Verildi

Beklenti, zamların kamuoyuna duyurulması halinde Eylül ayında ara bir artışın yapılması yönünde.

Son zamanlarda Merkez Bankası'nın raporunda öne çıkan asgari ücret konusu Standard & Poor's'un da gündeminde. Asgari ücrete yılda 2 kez zam yapılması, enflasyondaki artışın nedeni olarak görülüyor. Geçen yılki asgari ücret artışının marjları düşürdüğünü ifade eden Standard & Poor's, bu yıl asgari ücrete ikinci bir artış olmayacağı senaryolarının olduğunu aktardı.