EVLİLİK KURSUNU BİTİREN ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

EVLİLİK KURSUNU BİTİREN ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen Evlilik Okulu kursunu başarıyla bitiren 35 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Yunus Emre Amfisiʹnde düzenlenen sertifika törenine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Yalçın ve kursu bitiren öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Karaman Bilim Araştırma Merkezi ile Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesiʹnin ortaklaşa düzenlediği evlilik okulunun yaklaşık 7 hafta ve 35 öğrenciyi kapsayan bir kurs olduğunu söyledi.
Sağlıklı ve mutlu toplumların en temel direğinin aile olduğunu ifade eden Esengün, "Eğer bir toplumda aile yapısı, aile kurgusu sağlıklı temellere dayanmış ise o toplumda birçok problem hızlı bir şekilde aşılır. O toplumda insanlar huzurlu, mutlu ve refah içerisinde yaşayabilirler. Karaman yoğun boşanma yaşanan illerden birisidir. Bu açıdan bu kursu çok önemli gördük. İlk kursumuza Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimizle başladık. Önümüzdeki yaz döneminde Karaman halkına yönelik bir kurs programı ile devam edeceğiz. Bütün amaç insanlar evlilik sürecini başlatırken nelere dikkat etmelidirler, ne gibi fedakarlıklar gerekmektedir, bunları insanlara aktarmaktır. Kursta emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 35 öğrenciye sertifikaları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından verildi. Tören sonunda öğrenciler Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karataşʹla birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.