Evde Bakım Maaşı Bayram Öncesi Ödenecek Mi? Sosyal Yardımlar Tek Tek Veriliyor!

Evde Bakım Maaşı Bayram Öncesi Ödenecek Mi? Sosyal Yardımlar Tek Tek Veriliyor!
Sosyal yardım ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde sağlanmasının ardından, evde bakım maaşının tarihi de merak ediliyor.

Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi haziran ayında da Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletiyor. Bu durumda, geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından evde bakım maaşından yararlanan yüz binlerce hak sahibi de haziran ayı ödemelerini merak etmeye başladılar. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak evde bakım maaşı ödemeleri için tahminler yürütülürken, Kurban Bayramı öncesinde ödemeler yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Haziran Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırdığı için 15 Haziran civarında evde bakım yardımının verilmesi bekleniyordu ancak 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle nisan ayında olduğu gibi haziran ayında da evde bakım maaşı ödemeleri erkene çekilebilir. Cuma gününe kadar 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin yurt çapındaki vatandaşlara iletilmesine ilişkin karar alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleriyle kamuoyunu bilgilendirilebilir. Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman verileceğinin yanı sıra, önümüzdeki süreçlerde yaşanacak olan artışlar da merak ediliyor.

2024/03/15/destek-turk-lirasi.jpg

Evde Bakım Yardımı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu hafta içerisinde evde bakım maaşı ödemelerini yüz binlerce hak sahibi vatandaşa iletmesi beklenirken, evde bakım yardımının zam miktarı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı destek destek ödemelerine ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olarak gerçekleştiğinin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş başladı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasıyla birlikte memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağı tahmin edildiği için evde bakım maaşı ödemesinde de yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Böylece 7608 TL olan evde bakım maaşı ödemeleri 9000 TL seviyesine çıkabilir.