Evde Bakım, Aile Destek, Engelli Maaşı… Destek Ödemeleri Zammı Son Durum

Evde Bakım, Aile Destek,  Engelli Maaşı… Destek Ödemeleri Zammı Son Durum
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hangi destek ödemelerine ne kadar zam yapacağı haziran ayının ortalarında merak ediliyor.

Evde bakım maaşından yaşlı ve engelli aylıklarına, aile destek paketi ödemelerinden aile ve gençlik fonuna kadar çeşitli sosyal yardımlar Kurban Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılırken, söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından farklı destek programları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, sosyal yardımların ne zaman verileceğinin yanı sıra, destek ödemelerindeki artışlar da haziran ayının ortalarında gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar belirlenirken enflasyon verileri kritik öneme sahip olduğu için güncel oranlar üzerinden hesaplamalar yapılıyor.

Sosyal Yardımlara Zam Yapılacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hangi destek ödemelerine ne zaman zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat geçtiğimiz süreçlerdeki zam gelişmeleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zammının belli olması ile birlikte sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşından yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara zam yaptığı için temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Sosyal Yardım Zammı Ne Kadar?

Evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapılması beklenirken, destek ödemelerindeki artış oranı oranı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zam oranları için henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ancak memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunuyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu durumda, memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanması halinde sosyal yardım ödemeleri yüzde 20'ye yakın oranda zam yapılabilir. Destek ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel tutarlara ilişkin bilgi verilecek.