Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! 1.400 Lira Taksitle Konut Satışı Başladı!

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! 1.400 Lira Taksitle Konut Satışı Başladı!
Ev sahibi olmak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan müjdeli bir haber geldi. Ziraat Bankası, 1.400 TL taksitle konut kredisi vereceğini duyurdu. Peki, konut kredisinin detayları neler? İşte merak edilenler…

Ziraat Bankası, 60 ay vadeli ve ayda sadece 1.399 lira taksitli 150 bin lira kredi fırsatına start verdi. Bu yeni finansman paketi özellikle yüksek faizden etkilenen vatandaşlara yönelik fırsat olarak değerlendiriliyor.

Ziraat Bankası'nın sağladığı ortak konut kredisi en az iki ve en fazla beş kişinin kullanabileceği bir kredi türü olarak biliniyor. Bu kredi, ortakların büyük kredileri gelir tabloları vasıtasıyla daha kolay geri ödemelerine imkân veriyor. Kredi tutarı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onaylı ekspertizce belirlenen konut değeri ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) belirlediği kredi limiti baz alınarak hesaplanıyor.

konut-kredisi.jpg

ORTAK KONUT KREDİSİNİN AVANTAJLARI

Daha düşük taksitler: Ortak konut kredisi ile aylık taksitleriniz 5 kişiye bölünerek taksitleriniz kişi başı 1.399 liraya düşüyor.

Esnek geri ödeme: Müşterilere ödeme planlarında esneklik sağlanıyor.

Ek teminat gereksinimleri: Bankalar gerekmesi halinde ek teminat talebinde bulunabiliyor.

Sigorta seçeneği: Kredinize hayat sigortası, konut sigortası ile zorunlu deprem sigortası ilave edilebiliyor.

parazamlira-1475999-removebg-preview.png

150 BİN LİRA KREDİ GERİ ÖDEME HESAPLAMASI

Bankanın hesaplamalarına göre 60 ay vade ile 150 bin lira kredi kullanan bir kişinin aylık ödemesi 6 bin 997 lira ancak her kişi aylık ortak konut kredisi kullansa bu tutar daha düşük oluyor ve taksit 1.399 liraya denk geliyor. Bu kredileri daha erişilebilir ve yönetilebilir hale getirerek daha geniş bir yelpazedeki insanların ev sahibi olmasına fırsat veriyor.

Söz konusu krediye ilişkin daha fazla bilgi almak isteyenler, Ziraat Bankası şubelerine giderek veya Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesini ziyaret ederek kredi detaylarını öğrenebiliyor.