Eurovision'da Skandal: Joost Klein, İsrail Sorusu Yüzünden Diskalifiye Edildi

Eurovision'da Skandal: Joost Klein, İsrail Sorusu Yüzünden Diskalifiye Edildi
Hollandalı temsilci Joost Klein, İsrail'e dair bir soruya verdiği cevap yüzünden Eurovision'dan diskalifiye edildi.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda final öncesi Hollanda'yı temsil eden Joost Klein'ın yarışmadan çıkarıldığı duyuruldu.

Eurovision organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, Hollandalı temsilci Klein'ın, bir ekip üyesine karşı sergilediği davranışın "yarışma kurallarını ihlal" olarak değerlendirildiği belirtildi.

Klein'ın final yarışmasından diskalifiye edildiği duyurulan açıklamada, "Yarışmadaki tüm personel için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız." şeklinde konuştu.

Hollandalı temsilci Klein, İsrailli temsilcinin yarışmaya katılımını sorgulamıştı. İsveç'in Malmö kentinde yapılacak final yarışması öncesi dün düzenlenen basın toplantısında, İsrailli temsilci Eden Golan'a, bir Polonyalı gazeteci,"Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riskine neden olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusu sormuştu.

Bunun üzerine İsveçli sunucu Jovan Radomir hızla araya girerek Golan'a, "soruya cevap vermek zorunda olmadığını" söylemiş ve Hollandalı temsilci Joost Klein da yüksek sesle "Neden olmasın?" dedi.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı.

Avrupa'nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkarılması çağrısında bulunmuştu.