ESNAFIN SORUNU BİZDEN ÖNEMLİ !

ESNAFIN SORUNU BİZDEN ÖNEMLİ !
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, "Esnafımızın ve sanayicimizin sorunu, bizlerin sorunundan öndedir" dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasıʹnda göreve geldikleri günden bugüne kadar geçen 2 yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karamanʹı sadece ikamet ettikleri, karınlarının doyduğu yer olarak değil, atalarının kanlarıyla sulayıp miras bıraktığı, kendilerinin de gelecek nesillere güvenle yaşayabilecekleri bir şehir olarak emanetleri olarak gördüğünü söyledi. Toktay, “Karamanʹı geçmişten geleceğe en üst seviyeye ulaştırmak, maddi, manevi, sosyal, kültürel alanda modern bir şehir haline getirmek için iki yıl önce Karaman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk. Üyelerimizin bizlere verdiği destek ve güven ile bu göreve nail olduk. Bu görevin sorumluluğunun bilincinde görevde olduğumuz 2 yıl içerisinde üyelerimizin bizlere verdiği aidatlar ile ayakta duran odamızın harcamalarını yaparken gerekli özeni göstererek haksız ve yersiz hiçbir harcama yapmadan, üyelerimize en iyi hizmeti sunmak ve odamızı örnek oda haline getirmek gayreti içerisinde halen görevimize devam etmekteyiz. Karaman, tarihsel süreç içerisinde her zaman belirleyici bir rol oynamış, ticarette önemli anlamda gelişmeler yaşamıştır. Adına beylikler kurulacak kadar önemli bir geçmişi olan ilimizin, günümüzde Konya-Karaman olarak anılması bizlere derin bir üzüntü yaşatmaktadır. Tanıtım eksikliğinden kaynaklanan ve Konyaʹya çok yakın olmamızın getirdiği bu dezavantaj, ancak yeterli tanıtım yapılarak çözüme kavuşacak olup; bu konuda her kurum ve kuruluş üzerine düşeni yaparak, düşündüğümüz Karamanʹa kavuşacağımızı oda olarak belirlemiş, önümüzdeki en önemli çalışmaların bu yolda olacağı kararı alınmıştır” dedi.
Esnafın, ve sanayicinin sorununun kendilerinin sorunlarından da önde olduğunu belirten Toktay, “Şeffaf bir yönetim, paylaşımcı bir kadro, güler yüzlü personel ile her sorunun üstesinden geleceğimiz mantığıyla, genel veya sektörel bazda bilgilendirme toplantıları düzenleyip, Karamanʹın dışa açılımına katkı sağlamayı, var olan ticari hacmi daha da geliştirmeyi en büyük görevimiz olarak görmekteyiz. Üzerinde durduğumuz diğer bir konu ise sizlere hizmet vermemizde ön planda olan ve bizlerin aldığı kararları uygulama noktasında bulunan personelimizin, Karamanʹa yakışır bir şekilde bilgi ve hizmet yönünden yeterli olmasıdır. Personel alımlarında hiçbir çevrenin etkisi altında olmadan, belirtilen nitelikleri taşıyan, çalışmalarında odamızı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız ve bizlerin çalışma arkadaşı olarak kabullenebileceğimiz arkadaşlarımızı seçmemiz, bizlerin kaliteli hizmete verdiği önemi göstermektedir” diye konuştu.
Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası olarak son iki yıl içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak kısa bilgiler veren Mustafa Toktay, meclisi, yönetimi ve çalışanları ile bir aile olduklarını sözlerine ekledi. Toplantı sonrası Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni hizmet binası basın mensuplarına gezdirildi.