ERTUĞRUL ÇALIŞKANʹDAN ÖZÜR

ERTUĞRUL ÇALIŞKANʹDAN ÖZÜR
Karaman Belediyesinin şehir merkezinde kestiği ağaçlara Tema Vakfı ve Sivil Toplum Kuruluşları tepki gösterdi.
Dün Tema Vakfında yapılan toplantıya Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Karaman Belediyesinden Ertuğrul Çalışkan Ziraat odası Başkanı Ercüment Yılmaz Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, MHP il başkanı İsmet Hatipoğlu, tema vakfı üyeleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Levent Küçükalpelli yaptığı konuşmasında Karaman Belediyesinin kaldırım ve yollarda yaptığı çalışmaları kınıyoruz. Burada yapılan çalışmalar sonucunda yüzlerce binlerce ağaç kesiliyor ve bu konuda vatandaşlardan da çok büyük tepkiler alıyoruz dedi. Bugün bir bilgi kirliliği var diye devam eden Küçükalpelli amacımız kesinlikle birilerinin kötülemek, yıkmak, yıpratmak değildir dedi.
 
Küçükalpelli’nin konuşmasının programa katılan STK yöneticileri tek tek söz alarak konu hakkında eleştirilerini ve kaygılarını dile getirdi.
 
 
 
ŞAHSIM VE KURUMUM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM
 
 
Toplantıda söz alan Ertuğrul Çalışkan böyle bir toplantıya bizi de davet ettiğiniz için teşekkür ederim diyerek konuşmasına devam etti. Vatandaşlarımı daha iyi yollara daha iyi kaldırımlara kavuşsun istedik. Burada kesilen ağaçlar keyfi değildir kesilmesi gereken ağaçlardı. Elbette gerekli bilgilendirme yapılmamıştır. Fikir alış verişi eksik olmuştur. Bunun için Sahsım ve Kurumum adına herkesten özür diliyorum dedi.
 
 
2.-3 BİN AĞAÇ KESECEĞİZ 20000 AĞAÇ DİKECEĞİZ 
 
 
Yol kenarlarında ve kaldırımlarda bulunan yaklaşık 2-3 bin ağaç kesildi. Bunlar çevreye ve kaldırımlara sıkıntı veriyordu. Biz şuan belediye olarak ağaçları ihale ettik şehir estetiğine uygun kaldırımları patlatmayan çevreye zararı olmayan 2000 ağaç dikeceğiz dedi.
 
STK yöneticileri ise sizler ne zaman eskisinden daha iyi olacak deseniz eskisinden daha kötü oluyor Şuan Türkçe parkı olarak inşa ettiğiniz parkın eski resimleri ile şimdiyi karşılaştırıyoruz da %80 yeşil azalmış. Ağacın cinsini değil ağacı sevmek önemlidir dediler.