Ermenek İlçesinde 9 Mahalle, Bir Köy Karantina

Ermenek İlçesinde 9 Mahalle, Bir Köy Karantina
Karaman’ın Ermenek İlçe Kaymakamlığı, korona virüs tedbirleri kapsamında ilçe merkezinde 9 mahalle ve bir köyün karantinaya alındığını duyurdu.

İlçe Hıfzısıhha Kurununun kararına göre Ermenek karantina altına alındı. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ermenek Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Ermenek ilçesi Meydan, Çınarlısu, Orta, Taşbaşı, Değirmenlik, Susaklı, Sandıklı, Güllük ve Seyran Mahallelerinde (Covid-19) pozitif tanısı konulan hastaların filyasyon çalışması neticesinde temas öyküsünün fazla olması ve il dışından ilçeye çok sayıda ziyaret girişlerinin yapılması nedenleri ile 17.04.2020 saat 06:00 itibarı ile ikinci bir emre kadar anılan mahalleler karantina altına alındığı bildirildi. Ayrıca maskesiz dışarı çıkmakta yasaklandı.  Ayrıca Ermenek ilçe, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının kurulmasına ikinci bir karara kadar geçici olarak ara verildiği, vatandaşların  zaruri ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanacağı,  il dışından Ardıçkaya köyüne çok sayıda ziyaret girişlerinin yapılması nedenleri ile vaka sayısının artma riski fazla olduğundan köyün karantina altına alındığı ve giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi. 
Ermenek ilçe merkezine giriş çıkışların kısıtlandığı, ilçeye bağlı köyler arası ve köylerden ilçe merkezine geçişin ve beldelerden ilçe merkezine geçişin ve her türlü ziyaretin ikinci bir karara kadar kısıtlandığı duyuruldu.