Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi'ne Ziyaret İçin Hazırlanıyor

Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi'ne Ziyaret İçin Hazırlanıyor
Yarın saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek, Özgür Özel'le görüşecek.

Siyasi atmosferde yumuşama ikinci aşama için yarın önemli bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın ana muhalefet lideri Özgür Özel'e iade-i ziyaret gerçekleştirecek. Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayacak. Görüşmede çeşitli önemli konuların ele alınması beklenirken, Erdoğan'ın, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ettiği biliniyor. Erdoğan ve Özel, ilk görüşmelerini 2 Mayıs'ta yapmışlardı. Cumhurbaşkanı, o zaman CHP liderini AKP Genel Merkezi'nde ağırlamıştı.

Yarın yapılacak görüşmede, siyasi iklimin yumuşaması, yeni sivil anayasa çalışmaları, Meclis'in gündemi, emekli ve asgari ücret artışları, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili tutuklular, Can Atalay davası, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, kayyum uygulamaları, bazı Demokratik Eşitlik Partisi'nden belediye başkanlarının terörle ilişkilendirilmesi, yerel yönetimlerin borç durumu, öğretmen alımlarında yapılan mülakatlar ve yeni müfredat gibi konuların ele alınması bekleniyor.

En Son Hayırlı Olsuna Gitmişti

Son ziyaretini 2006 yılında gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zamanın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, CHP'nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmuştu.