ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI

ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI
Karaman Milltvekili Lütfü Elvan ve MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu Engelliler haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.
Milletvekili Lütfü Elvan mesajında şunları söyledi ;
Her sene 3 Aralık tarihi, tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de Engelliler Günü olarak kutlanmakta ve engelli vatandaşlarımızın problem ve sorunlarına yönelik toplum da farkındalık yaratarak dikkatlerin bu konuya çekilmesi sağlanmaktadır.
 
Engelli olmak kişinin kendisinin tercihi olan bir durum değildir ve herkes aynı zamanda engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması en önemli görevlerden biridir. Devlet olarak görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol kazandıracak çalışmalar yapmaktır. 
 
Bu kapsamda özellikle hükümetimiz döneminde engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına yönelik çok ciddi düzenlemeler ve kolaylaştırmalar yapılmıştır.
 
Özürlüler Kanunu’nun çıkartılması ki en önemi olanların başında gelmektedir. Sosyal güvencesi olsun olmasın ağır özürlülerin bakım ücreti alabilmesi sağlanmıştır. Bu ücret asgari ücretin 2 katına kadar çıkabilmektedir. Bu haktan yararlanmak isteyen özürlülerin yaşadıkları ilin sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme müdürlüğüne müracaat etmesi yeterlidir. Engelli çocuklarımızın eğitimi konusunda birçok düzenlemeler yapılarak,  bu çocuklarımızın daha kolay eğitim imkânlarına kavuşmaları sağlanmıştır.  Zira biliyoruz ki ‘ Eğitim Her Engeli Aşacak en önemli faktördür.
 
Özürlüler Kanunu’nun temel yaklaşımına uygun olarak, bir kişiye özrü nedeniyle ayrımcılık yapılması Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine ilave edilerek kanun önünde suç kapsamına alınmıştır. Ayrıca, özürlülerin özürleri gerekçe gösterilerek eğitim ve istihdam gibi haklarının engellenmesinin de ayrımcılık olacağı kanunla düzenlenmiştir.
Bütün bunların yanında toplumun ve bireylerin engellilere bakış açısı da önemlidir. Bir toplumun engellisine acıyarak bakması ve yardıma muhtaç biri olarak görmesi engelli vatandaşlarımızın özgüvenini yitirmesine sebep olur.  Bu nedenle onlara acıyarak bakmak yerine,   hayata bağlayacak ve kendilerinden bir birey gibi istifade edilmesini sağlayacak imkânları sunmak, insan olarak benliğimize ve insani değerlerimize yakışan bir davranış olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın engellerinin bir an önce kaldırılması ve daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmeleri temennisiyle saygılar sunarım”. Dedi.
 
MHP İl BAşkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu ise mesajında şunları söyledi;
 
açıklamasında “Sağlıklı bir toplum kendi özürlülerine sahip çıkan ve üretime katkılarını sağlamasıyla oluşur. Özürlü vatandaşlarımızla bir arada yaşamamız yeterli değildir, önemli olan beraber yaşama şuurunu geliştirip tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bu bilincin gelişmesine katkı sağlamaktır. Bu bilincin geliştirilmesi her ferdin sosyal sorumluluğudur, aksi takdirde insan olmanın erdeminden söz edilemez.” Dedi.
            Hatipoğlu, “Yol, hastane, okul, bina yapımından özürlü kişilerin yaşamsal sorunlarına, hak ve ihtiyaçlarına kadar yüz güldürecek çalışmalardan maalesef bu yılda söz etmek mümkün görünmüyor. Her yıl 3 Aralık günlerinde “Özürlüler günü kutlu olsun, kutlanıyor, kutlandı…vs.”gibi haber başlıklarından ve konuşmalarından öteye geçmeyen bu ciddi ve önemli günde bir arpa boyu yol alınamaması hiç şüphe yok ki en çok özürlü vatandaşlarımızı ve ailelerini üzmektedir ve acı düştüğü yeri yakmaktadır.”dedi.
            MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, “10 milyon özürlü vatandaşımızın daha mutlu olması, yaşamsal her türlü sorunlarının giderilmesi dilek ve temenniler ötesine geçmeli, ihtiyaçları giderek büyüyen engelli vatandaşlarımızın bu önemli günlerinde kalıcı ve gerçekçi müdahalelerle sorunlarının azaldığı, hayat bağlarının kuvvetlendiği, Devletine güven duyacağı günler diliyorum. İnancımız gereği ve geleneklerimizde var olan yardımlaşma ve paylaşma duygularının kalıcı çözümler ve sağlıklı uygulamalara vesile olma noktasında Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak her zaman bu konudaki hassasiyetimiz asla ucuz politik bir malzeme aracı olmayacaktır. Tüm engelli vatandaşlarımıza 3 Aralık’ın engellerinin ortadan kalktığı gün olması dileklerimle en derin sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah hepinizin yardımcısı olsun.”dedi.