En Düşük Emekli Maaşında 3 FORMÜL! Artık Zamma Sayılı Günler Kaldı

En Düşük Emekli Maaşında 3 FORMÜL! Artık Zamma Sayılı Günler Kaldı
Temmuz ayında emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı merak edilirken, yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen mayıs ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz Pazartesi günü saat 10'da duyuracak. Memurlar, emekliler, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar söz konusu enflasyon rakamlarına dair gelişmeleri yakından takip ederken, temmuz ayının ilk günlerinde açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde emekli ve memur maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Emekli ve memur maaş zammına dair henüz resmi makamlar oran telaffuz etmese de yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı ve haziran ayı enflasyon beklentileri baz alınarak SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının hangi oranda artacağına ve temmuz ayında en düşük emekli maaşının kaç TL olacağına dair hesaplamalar yapılıyor ve tahminler yürütülüyor.

SSK ve Bağkur Temmuz 2024 Maaş Zammı

3 Temmuz Pazartesi günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyuracağı haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde SSK ve Bağkur emeklisinin maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz süreçlerde açıklandı. Son olarak haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olduğu duyurulmuştu. Bu çerçevede, yılın ilk beş ayındaki enflasyon oranları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 25 civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Böylece SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 25 dolaylarında artışa gidilebilir.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına son olarak ocak ayının ilk günlerinde zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Yüzde 20, 25, 30 oranları üzerinden yapılan hesaplamalar neticesinde en düşük emekli maaşı için oluşan tablo şu şekilde:

En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 20 Zam Yapılırsa: 12.000 TL
En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 25 Zam Yapılırsa: 12.500 TL
En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 13.000 TL

2024/06/14/egitim-destekleri.jpg

Emekli Maaşları Ne Zaman Zamlı Ödenecek?

En düşük emekli maaşının temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde 12.000 TL ile 13.000 TL seviyesi aralığına yükseleceğine dair tahminler bulunurken, emekli maaşlarının hangi tarihten itibaren zamlı ödeneceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz Pazartesi günü saat 10'da haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin maaşındaki artış oranı netlik kazanacak. Emekli maaşı zammının belli olmasının ardından da temmuz ayında zamlı maaş ödemeleri emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Bu çerçevede, 17-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına zamlı maaş ödemeleri yatırılacak.