EMNİYETİ ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİNİ UYARDI

EMNİYETİ ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİNİ UYARDI
Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, sayıları 5 bini aşan elektrikli bisiklet sürücülerini bilboardlara verdiği ilanlarla uyardı.
Emniyet yetkilileri, Karamanʹda trafiğe kayıtlı 60 bin araçtan 22 binini motosikletin oluşturduğunu, trafiğe kayıtlı olmayan elektrikli bisiklet sayısının ise her geçen gün hızla arttığını ifade etti. Sayısı 5 bini aşan elektrikli bisikletlerin trafiğe katılmasıyla kaza oranında ciddi artışlar gözlendiğini ifade eden yetkililer, çıkan yeni kanunla elektrikli bisiklet kullanıcılarının da A-1-A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları ve mutlaka sürücü ve arkasında bulunan yolcunun da kask takması
gerektiğini söyledi. Ceza yerine şimdilik bu bisikletleri kullananları bilgilendirme ve uyarmak için bilboardlara ilan verdiklerini söyleyen emniyet yetkilileri, önümüzdeki günlerde bu bisikletler için trafik uygulamaları yapılmaya başlanacağını kurallara uymayan sürücüler içinse 950 TLʹye varan cezai işlem uygulanacağını vurguladı. "Elektrikli bisiklet sürücülerin dikkatine" yazılı afişlerde, "Elektrikli bisiklet sürücülerinin A-1 veya A-2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Elektrikli
bisiklet sürücü ve yolcularının koruyucu başlık (kask) takmaları zorunludur. Kask takmayan sürücülere ve yolculara para cezası uygulanacaktır ve araç trafikten men edilecektir" yazısı ile sürücülere uyarı da bulunuldu.
Öte yandan afişte kask kullanımını yaygınlaştırma için de baş harfleri okunduğunda "Kask" yazısı ortaya çıkan "Kaza Anında Seni Korur" yazısı da dikkat çekti.