Emniyet Görevlilerine Suçlama: Firari Serdar'ın Kaçışıyla İlgili Soruşturma

Emniyet Görevlilerine Suçlama: Firari Serdar'ın Kaçışıyla İlgili Soruşturma
Üç emniyet görevlisine "suç işlemek için anlaşma" suçlaması yöneltiliyor, Serdar Sertçelik'in kaçmasında ihmali olanlar da inceleniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen ve görevden alınan üç polis memuru gözaltına alındı. Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilişkilendirilen bu kişiler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kamu görevlileri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde, bu kişiler hakkında resen soruşturma başlatıldı. Bu durum, suç örgütüne yönelik 61 sanığın yargılandığı dava kapsamında yaşanan gelişmelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadesinde belirttiği "Ufuk komiser" adıyla bilinen polisin evinde dün gece savcılık talimatıyla dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.Evlerinde ara yapılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan gözaltına alındı.

Üç emniyet görevlisi hakkındaki soruşturmada "suç işlemek için anlaşma", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlarıyla ilgili kısıtlama kararı alındı. Dün gece, şüphelilerin evlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla yapılan arama sonucunda bu materyallere ulaşıldı. Ayrıca, soruşturma kapsamında firari sanık Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçmasında ihmali olan tüm kamu görevlileri hakkında da soruşturma devam ediyor.