Emekliye Zam Çalışması! AK Parti’den Açıklama Geldi

Emekliye Zam Çalışması! AK Parti’den Açıklama Geldi
En düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak edilirken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının önceki hafta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri ile milyonlarca emeklinin maaş zammı için hesaplama gerçekleştirildi. Yapılan hesaplama neticesinde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73 oranında yükselirken, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Maaş zamlarının belli olmasının ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak edilirken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

En Düşük Emekli Maaşı Zamlanacak Mı?

En düşük emekli maaşı ocak ayındaki artış ile 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında değişiklik olup olmayacağı merak ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de MYK toplantısı ardından günlerdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşındaki artış için çalışmaların yapıldığını belirten Çelik:

‘’Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir mi diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

En düşük emekli maaşındaki artışa yönelik çalışmalar devam ederken, emekli maaş zamlarının yanı sıra zamlı ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleşeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. SSK ve Bağkur emeklilerine temmuz ayından itibaren zamlı maaş ödemeleri iletilecek. Bu kapsamda, tahsis numarasının son rakamına göre 17-28 Temmuz tarihleri arasında yüzde 24,73 oranında zamlanan maaşların verilmesi bekleniyor. 2025 yılın ocak ayına kadar söz konusu maalar iletilecek. Gelecek yıl ocak ayında ise yeniden altı aylık enflasyon verisine göre emekli ve memur maaş zammı belirlenecek.