Emekliye YENİ Sürpriz! 12.000 TL Pazar Alışverişi Yardımı Verilecek

Emekliye YENİ Sürpriz! 12.000 TL Pazar Alışverişi Yardımı Verilecek
Emeklilere sağlanacak olan pazar alışverişi desteklerine dair yurt çapındaki belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunuyor.

Temmuz ayının ilk gününden itibaren ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar belediyelerin güncel destek programlarını yakından takip ederken, belediyeler de destek projeleri ile ilgili resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, emeklerinelik pazar desteklerine dair her geçen gün yeni açıklamalar gelirken, temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken pazar desteklerinin detaylarına ve başvurularına ilişkin araştırmalar sürüyor.

Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği

Emeklilere yönelik desteklere dair açıklamalar gelmeye devam ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi dar gelirli emeklilere destek olabilmek için altı ayda bir kez 6000 TL olmak üzere toplam 12.000 TL pazar alışverişi ödemesi yapılacağını duyurdu. Sosyal destek kartı üzerinden yatırılacak olan ödemelere ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘'Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak, emeklilerin bütçesine katkı sunmak ve harcamalarına bir nebze de olsa destek olmak için ‘Emeklilere Pazar Desteği’ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda, yüksek enflasyon karşısında ezilen, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken emekli vatandaşları desteklemek amacıyla uygulamaya koyulan ‘Emeklilere Pazar Desteği’ için başvurular başladı. Proje kapsamında, dar gelirli/muhtaç emeklilerin pazar alışverişlerine 6 ayda 1 kez 6.000 TL olmak şartıyla senelik toplam 12.000 TL pazar desteği ödemesi yapılacak ve ödemeler sosyal destek kartı üzerinden yatırılacak. Destek paketinden yararlanmak isteyen ve Tekirdağ il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlar başvuru ve detaylı bilgi için https://sosyal.tekirdag.bel.tr internet sitesini ziyaret edebilirler’’ denildi.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Emeklilere Destekler 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi emeklilerin pazar desteğine ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile açıklamada bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden emekliler de belediyelerin güncel destek programları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında emeklilere yönelik desteklerin ayrıntılarına ilişkin belediyeler düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, söz konusu desteklere erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini inceleyebilirler.