Emekliye 5 Bin TL Ek Destek! Başvurular Bugün Başladı!

Emekliye 5 Bin TL Ek Destek! Başvurular Bugün Başladı!
En düşük emekli maaşı 10 bin lirada kalmasının ardından emekliler, hükümette zam talep ederken, belediyeler de emeklilere ek destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, bir belediye daha emeklilere 5 bin TL ek destek verecek. İşte detaylar…

Asgari ücret ve memur maaşlarında yaşanan artışa rağmen emekli maaşına beklenen artış gelmezken, en düşük emekli maaşı 10 bin lirada kaldı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesi milyonlarca emekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan zam talep etmesine rağmen Erdoğan, yüksek enflasyon nedeniyle emekli maaşına zam gelmeyeceğini açıklamıştı.

Bu nedenle, hayal kırıklığına uğrayan emeklilere il ve ilçe belediyeleri ek destek sağlamaya başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, emeklilere özel fatura ve toplu taşımada indirim gibi avantajlar sağlayacak ‘Emekli Kart’ı çıkarmaya hazırlanırken, emekliye bir destek haberi de İstanbul Üsküdar Belediyesi’nden geldi.

emekli3.webp

EMEKLİLERE 5 BİN TL PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, seçim vaadi olarak emeklilere 5 bin TL pazar alışverişi desteği vereceğini açıklamıştı. Dedetaş, yaptığı açıklamada söz konusu desteğe yönelik başvuruların başladığını duyurdu.

Dedetaş, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “"Üsküdarlı emekli komşularımıza yılda 5 bin TL’lik pazar alışverişi desteği projemizi hayata geçirdik. Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği başvurularınızı 15-25 Mayıs tarihleri arasında, Üsküdar Belediyesi internet sitesi üzerinden veya Üsküdar Belediyesi’ne gelerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden yapabilirsiniz.”