Emekliye 18 Bin 333 TL Bayram Ödemesi 2024! Resmen Açıklandı!

Emekliye 18 Bin 333 TL Bayram Ödemesi 2024! Resmen Açıklandı!
Kurban Bayramı’na yaklaşık bir ay kala emekliler alacakları ödemelerin hesaplarını yaparken, toplam 18 bin 333 TL yardım alacakları öğrenildi. İşte detaylar…

Bu yıl 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı kapsamında bayram ikramiyeleri, dosya bazında yapılacak. Buna göre, dosya başına 3 bin TL ikramiye ödenecek. Milyonlarca emekli, 3 bin TL ikramiye ödemesi alırken, hayatını kaybeden eşi veya anne-babası nedeniyle dul-yetim maaşı alan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi hisseleri oranında olacak.

Yüzde 75 ölüm maaşı alan hak sahiplerine 2 bin 250 TL, yüzde 50 ölüm maaşı alan hak sahiplerine bin 500 TL ve yüzde 25 ölüm maaşı alan hak sahiplerine ise 750 TL ikramiye ödenecek.

İş kazası ve meslek hastalığı kapsamında sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşlara da gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödenecek.

Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750, yüzde 45 olan hak sahiplerine 1.350 TL ikramiye hesaplara yatacak.

2 dosyadan aylık alanlara ise hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak verilecek. Yani tek ikramiye söz konusu olacak.

Söz konusu ödemeden yalnızca mevcut emekliler değil, bu ay sonuna kadar maaş müracaatı yapan emekliler de faydalanacak.

Kanuna göre ikramiyeden faydalanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli maaşının bağlanması gerekiyor.

Emekli maaşı müracaatı takip eden ayın başından itibaren bağlanıyor. Bu kapsamda mayıs ayı sonuna kadar emeklilik müracaatı yapan emekliler, bu yılki Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.

para-nedir.webp

TOPLAM 18 BİN 333 TL YATACAK

1 Haziran'dan itibaren emekli maaşı müracaatı yapan emekliler ise gelecek sene itibarıyla ikramiye almaya başlayacak.

Zamanında maaş müracaatını gerçekleştirenler, işlemleri tamamlandıktan sonra ilk maaşlarıyla beraber ikramiyelerini alabilecek. Emeklilik için başvuran EYT'lilere refah payıyla beraber yüzde 49,25 zam yansıtılarak emekli maaşı bağlanacak.

Hesaplama sonrası ek ödeme dahil maaşı 10 bin TL’nin altında çıkanlara 10 bin TL aylık ödemesi yapılacak ve bu kişiler, temmuz ayı zammından da yararlanacak.

Haziran ayında ilk emekli maaşını alan emeklilere ek ödeme dahil 1 peşin aylık, ödeme gününe kadar olan maaş farkı ve ikramiye yatırılacak.

Örneğin; ilk emekli maaşı ödeme tarihi 17 Haziran olan EYT'li hem 17 Haziran-17 Temmuz dönemine ait bir aylık maaş ödemesini hem 16 günlük maaş farkını hem de 3 bin TL ikramiye alacak.

Aylık ödeme tarihi 28 Haziran olan EYT'liye ise ek ödeme dahil bir peşin maaşla beraber 27 günlük maaş farkı yatırılacak. Tabii bir de 3 bin TL ikramiye ödenecek.

Örneğin; 10 bin TL emekli maaşı bağlanan kişinin hesabına maaş alma günü 17 Haziran ise 5 bin 333 TL aylık farkı, 10 bin TL peşin aylık ve 3 bin TL ikramiye olmak üzere toplam 18 bin 333 TL yatırılacak.