Emeklilerin KÖK Maaş Zammı! 10 Bin TL Üstü Maaş Alan Baksın

Emeklilerin KÖK Maaş Zammı! 10 Bin TL Üstü Maaş Alan Baksın
10.000 TL olan en düşük emekli maaşının temmuz ayında yaşanacak artış neticesinde hangi seviyeye yükseleceği ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Haziran ayının ilk günlerinden son günlerine kadar emekli maaşları ne kadar artacak, emekli maaşları ne zaman zamlanacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak gibi araştırmalar gerçekleştirilirken, temmuz ayına sayılı saatler kala maaş zammı için hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor. Farklı tutarlarda maaş alan emekliler de güncel zam hesaplamalarını yakından takip ediyorlar.

Emekli Zammı 2024 Temmuz

Emekli maaşlarının temmuz ayında hangi oranda artacağı ile ilgili hesaplamalar haziran ayının son gününde de hız kesmeden devam ediyor. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşları için tablo netlik kazanmaya başladı. Yılın ilk beş ayındaki enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının gelecek hafta çarşamba günü açıklanmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında da yüzde 25 civarında artış hayata geçebilir.

2024/03/15/hesap-makinesi-2.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yılın ilk altı ayındaki enflasyon verilerine göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 25 civarında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunurken en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının da yüzde 25 civarında zamalanacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu durumda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL civarına çıkabilir. Gelecek hafta çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon rakamları sonrasında en düşük emekli maaşı için de net bir tablo ortaya çıkacağı için milyonlarca emekli çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarına ilişkin yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.