Emeklilere Yönelik Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Emeklilere Yönelik Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı!
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu emeklilere özel düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı, uygulama yürürlüğe girdi.

Milyonlarca emekli, son gelişmeleri yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlıktan seyahate, iletişimden ulaşıma kadar emeklilere yönelik yeni destekleri duyurdu. Kamu sosyal tesislerinde emeklilere %15 indirim fırsatı sunan düzenleme de yayımlandı. Bu adım, emeklilerin hayatını olumlu yönde etkileyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı, kamu hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanma koşullarını düzenliyor. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu gereğince gelir ve aylık ödemesi alanlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde geçerli olan ücret tarifelerinde yıl sonuna kadar %15 indirim uygulanacak.

para2.webp

Emeklilere yönelik destek paketinde yer alan yeni uygulamalar şu şekilde:

-Yaz aylarında uygun olan Kredi ve Yurtlar Kurumu tesislerinde, emeklilere 1 aylık dönemde ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak.

-Gençlik ve Spor Bakanlığı, kendi tesislerini tüm emeklilere ücretsiz olarak açacak.

-Emekliler, tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileriyle aynı şekilde %15 indirimli olarak yararlanabilecekler.

-PTTcell, emeklilere yönelik özel bir paket oluşturdu. PTT Kargo, emeklilere özel olarak indirim uygulayacak. TCDD Demiryolları, ana hat trenlerinde emeklilere %10 indirim sağlayacak.

-

TROY işbirliği kapsamında bankalarla yapılan anlaşmalar sayesinde, emekli kartlarıyla fatura ödemeleri, eczane ve market alışverişleri gibi harcamalarda belirlenen limitler dahilinde giyim mağazalarında indirimler sağlanacak.

-Haberleşme, ulaşım ve çeşitli online alışveriş platformları gibi pek çok alanda emeklilere özel avantajlar sunulacak.