Emekliler İçin Müjde: Bayram İkramiyesi Tarihi Belli Oldu!

Emekliler İçin Müjde: Bayram İkramiyesi Tarihi Belli Oldu!
Emekli bayram ödeneği, SGK'dan düzenli maaş alanlar ve vefat eden sigortalının yakınları için ödenir, bu yıl miktarı 3 bin TL oldu.

Türkiye genelinde enflasyon artışlarıyla emekli aylıkları sürekli erirken, Temmuz ayı zammı için umutlar hala canlı. Sonunda emeklileri sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, emeklilerin ikramiyelerini 15 Haziran'a kadar alacakları açıklandı.

Emeklilerin Bayram Ödeneği 3 Bin Tl

Son yürürlüğe giren düzenlemeyle, Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere özel bir ikramiye sunuluyor. Bu yıl, yapılan yüzde 50'lik artışla birlikte, emeklilere 3 bin TL bayram ödeneği verilecek. Geçen yıl ise Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle her emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL bayram ödemesi yapılmıştı.

Bayram Ödeneğini Kimler Alacak?

Bayram ödeneğinden faydalanabilmek için SGK'dan düzenli maaş alanlar hak kazanacaklar. Bu kapsamda, kendi emekli maaşını alanlar ile vefat eden sigortalının akrabaları tarafından alınan ölüm maaşına sahip olanlar bayram ödeneğine hak kazanacaklar.