EMEKLİLER, BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARACAK

EMEKLİLER, BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARACAK
Türkiye Emekliler Derneği Karaman Şubesi Başkanı Abdullah Yılmaz, bu yılın Haziran ayında yapması düşünülen genel seçimlerde dernek üyesi emeklilerden bir kişiyi bağımsız milletvekili adayı olarak çıkaracaklarını söyledi.
Yılmaz dernek binasında düzenlediği basın toplantısında emeklilerin birçok sorunu olduğunu ifade etti.
Bu sorunları her yerde dile getirmelerine rağmen sorunlarına bir çözüm bulunmadığını sözlerine ekleyen Yılmaz,ʹʹ Emekliler arasında eski emekli, yeni emekli diye bir ayrım yapıldığı gibi emekliler arasında da maaş farkı sadece ülkemizde var. Maalesef yeni sistem bunu getirdi. Bu insan haklarına aykırı bir durum. Anayasa Mahkemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu kazanılmış haklarımızı kabul etmiyor. Emeklinin intibak yasasının çıkarılması, emeklimizin ve yaşlılarımızın yaşamını kolaylaştıracak ortamlar yaratılmalı ve yeni düzenlemeler getirilmelidir dedi.
Türkiye’de şu an 9.5 milyon emekli olduğunu ve bu emeklilerin isterlerse bir düşünceyi iktidara getirip yıkabileceğini iddia eden Yılmaz ʹʹ Hükümet bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor. Bu yüzden biz Emekliler Derneği Karaman Şubesi Yönetim Kurulu olarak bir karar aldık. İleriki günlerde kendi aramızdan belirleyeceğimiz bir arkadaşımızı bağımsız milletvekili adayı çıkaracağız. Karamanʹda 34 bin 138 emekli var. Bu arkadaşlarımızın eşlerini de hesaplarsak 70 bin oy yapar. Buda  bir milletvekili çıkarmaya yeter. Bu gücümüz var. Kısa sürede belirlediğimiz arkadaşımızın adaylığını açıklayacağız. Emeklinin gücünü bu seçimde herkese göstereceğiz. Ben tüm emekli arkadaşlarımızı sorunların çözümü için bu kararımıza desteğe davet ediyorum. Çünkü bizlerden birinin milletvekili olması sorunlarımızın daha kolay çözülmesine vesile olacak diye konuştu.