Emekli Promosyonu 22 Bin 500 TL! Özel Bankalar Promosyon Tutarlarını Güncelledi!

Emekli Promosyonu 22 Bin 500 TL! Özel Bankalar Promosyon Tutarlarını Güncelledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusunun ardından kamu bankaları promosyon tutarlarını güncelledi. Bu kapsamda, özel bankalar da promosyonda güncellemeye gitti. Peki, promosyon tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar…

19 farklı bankanın promosyon tutarlarına zam yaptığını söyleyen SGK uzmanları, özel bankalarda 15 bin lira bandındaki promosyon ödemelerinin 22 bin 500 liraya kadar yükseleceğini açıkladı.

En düşük 10 bin lira alan emekliler için promosyon ödemeleri güncellendi. Kamu bankalarında promosyon ödemelerinin minimum 8 bin lira ve maksimum 12 bin liraya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine özel bankalar da buna karşılık verdi. Toplamda 19 banka, emekli promosyonlarını artırdı.

5e676b590f254426acd23b27-1.jpg

22 BİN 500 LİRAYA KADAR ÇIKABİLECEK

Bankaların rekabet kuralları kapsamında promosyon rakamlarını artırıyor. Aynı zamanda, bankaların fon bulmak amaçlı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) günlük borç alma maliyetleri artması nedeniyle emeklilere ödenen aylıklar aracılığıyla borçsuz biçimde fon sağlıyorlar. Yani her şekilde buradaki durumun emekli vatandaşların lehine oluyor. Kamu bankalarında promosyon ödemelerinin yüzde 50 zamlandığı göz önüne alınırsa, özel bankalarda 15 bin lira bandındaki promosyon ödemeleri de yüzde 50’lik zamla beraber 22 bin 500 liraya kadar artması öngörülüyor.

Aynı zamanda emekliler, her 6 aylık dönemde maaş farklarını aldıkları için bu rakam esnek olup önümüzdeki yarı yıllar kapsamında yukarıya doğru çıkacak.

EN YÜKSEK PROMOSYON ÖDEMESİ NE KADAR?

Bankalar çeşitli kampanyalar kapsamında promosyon ödemelerini artırıyor. Ödül fırsatı, chip para, otomatik ödeme, fatura konursa veya emekli arkadaşını ilgili şubeye getirirse pek çok avantaj sunuluyor. Bu kapsamda, bankalar 17 bin 500 liraya varan promosyon ödemeleri yapıyor.