Emekli Maaşlarına TEMMUZ ZAMMI! Zamlı En Düşük Emekli Maaşı

Emekli Maaşlarına TEMMUZ ZAMMI! Zamlı En Düşük Emekli Maaşı
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına çok az bir süre kala yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden emekli maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin, memurların, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların elde edeceği zam oranı belli olacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamları için geri sayım devam ederken, yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden emekli maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Emekliler de güncel zam hesaplamalarını yakından takip ediyorlar.

Temmuz 2024 Emekli Maaş Zammı

Temmuz ayında emekli maaşlarına yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak zam yapılacak. Bu çerçevede, mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 25 civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Haziran ayının son günlerine doğru ilerlerken emekli maaşlarının yüzde 20 civarında zamlanacağına dair tahminler bulunurken Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından daha net bir tablo ortaya çıkacak.

2024/06/14/yuzde-35-maas-zammi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında zamlanacağına dair tahminler bulunduğu için en düşük emekli maaşınında yüzde 25 civarında artış hayata geçirebilir. Böylece temmuz ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşı da 12.500 TL seviyesine yükselebilir. En düşük emekli maaşındaki zam oranı haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak olması nedeniyle milyonlarca emekli de enflasyon rakamlarına dair yapılacak açıklamalar yakından takip edecekler.