Emekli İkramiyesi 4 Bin 500 TL Oldu! Resmen Açıklandı!

Emekli İkramiyesi 4 Bin 500 TL Oldu! Resmen Açıklandı!
Milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL bayram ikramiyesi alırken, ikramiyelere zam beklentileri oluştu. Bu kapsamda, emeklilere 4 bin 500 TL ikramiye verileceği açıklandı. Peki, kimler 4 bin 500 TL ikramiye alacak? İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalması, milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğratırken, emekliler maaşlarına zam talep etmeye başladı. Yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına zam müjdesi vermesi beklenirken, beklenen zam haberi gelmeyince emekliler resmen hayal kırıklığına uğradı. Ancak hükümet, emekli maaşlarına temmuz ayında zam yapacağını belirterek, maaşların asgari ücret seviyesine geleceğini duyurdu.

Öte yandan, emekliler emekli ikramiyesinin de artması yönünde talepte bulunmaya başladı. Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL ikramiye alan emekliler, ikramiyelerinin artması gerektiği konusunda hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesini duyurmaya çalıştı.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.webp

EMEKLİ İKRAMİYESİ 4 BİN 500 TL

Bu kapsamda, emekli ikramiyelerinin artmasına yönelik bir müjde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’de ikamet eden emeklilere Kurban Bayramı kapsamında 1500 TL ikramiye verileceğini duyurdu. Bu sayede, İzmir’de yaşayan ve Kurban Bayramı’nda 3 bin TL ikramiye alacak emekliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de 1500 TL ikramiye ödemesiyle beraber toplam 4 bin 500 TL ikramiye almış olacak.