Elma ihracatçısına destek

Elma ihracatçısına destek
Elma İhracatında İhracat İadesi Yapılmasına İlişkin Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu Tebliği 22 Aralık 2009 tarih ve 27440 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım İl Müdürü Hikmet DOĞRU konu hakkında yaptığı açıklamada: “Tarım sektörü, üretimin büyük oranda doğa koşullarına bağlı oluşu, tarım ürünlerinin arz-talep esnekliğin diğer sektör ürünlerine kıyasla düşük, fakat üretim periyodunun daha uzun olması, toplumda sosyal dengelerin sağlanması ve korunması amaçlarına yönelik katkıları ve aynı zamanda diğer sektörlere göre gelirinin düşük olması gibi faktörler ile öne çıkan bir sektördür.

01 Kasım 2009-31 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılan ve yapılacak olan elma ihracatlarını kapsayan iade yardımı tebliğinde destek miktarı, ton başına 50 ABD doları olarak açıklanmıştır.

İhracatçıların bu tebliğ kapsamındaki destekten yararlanabilmeleri için fiili ihraç tarihinden itibaren en geç bir yıl içerisinde, ibrazı zorunlu belgelerle birlikte ihracatçı birliğine müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.