ELAZIĞʹDA 1 ŞEHİT DAHA VERDİK..

ELAZIĞʹDA 1 ŞEHİT DAHA VERDİK..
Teröristler karakolu koruyan askerlere saldırdı: 1 şehit, 1 yaralı
Elazığʹın Palu ile Bingölʹün Genç İlçesi arasında bulunan Arındık Jandarma Karakoluʹna saat 00.30’da bir grup PKKʹlı terörist silahlı saldırıda bulundu. Karakol etrafında bulunan ve askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere yönelik taciz ateşiyle başlayan saldırıda teröristler, mevzilere el bombası da attı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine yaklaşık yarım saat süren çatışmada er Selçuk Gökdağ şehit düştü, er Abdurrahman Kayalar ise yaralandı.
 
Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla, köy korucularının da katıldığı hava destekli takip operasyonu başlatıldı.
 
Palu İlçesiʹne bağlı Arındık ile Hasbey Köyü arasında bulunan Arındık Jandarma Karakolu, Bingölʹün Genç ve Diyarbakırʹın Lice İlçesi sınırında bulunuyor. PKKʹlıların geçiş güzergahı olarak kullandığı bu bölgedeki Ak Dağlarʹa doğru kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla, ilk olarak Palu Jandarma Komando Bölüğüʹne bağlı askerler, köy korucuları desteğinde takip operasyonu başlattı. Elazığʹdaki 8ʹinci Jandarma Karakoluʹndan kalkan Sikorsky helikopterler, teröristlerin kaçış güzergahlarına hakim tepebelere özel eğitimli komando birliklerini indirirken, Kobra tipi helikoptorler de terörstlerin kaçtığı tahmin edilen vadilerde iz sürüyor.
 
Şehit er Selçuk Gökdağ için bugün saat 12.00ʹde Elazığ Asker Hastanesiʹnde uğurlama töreni yapılacak. Şehit askerin cenazesi daha sonra memleketine gönderilecek.