EKMEK TARTIŞMASINA MUHALEFETTE KATILDI

EKMEK TARTIŞMASINA MUHALEFETTE KATILDI
Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Esnaf Odalarına yaptığı ziyarette Bakkal odası başkanı Bayram Uysalı makamında ziyaret etti.
Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, İl Müfettişi Hüseyin Oğuz, Halit Özel ve İl Tanıtma Başkanı Hüseyin Ölger, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Uysal’ı makamında  ziyaret ederek son günlerde tartışma konusu olan ekmek konusu hakkında bilgiler aldı.
Saadet Partisi’ni bilgilendiren Bayram Uysal Belediyenin yaptığı yeni uygulamanın Esnaf ve sanatkâra baskı olduğunu belirterek ileride Fırınların İflas etmesi ve yanlarında çalıştırdıkları kişilerinde işsiz kalma sorunuyla karşı karşıya kalacağını belirtti.
Bayram Uysal;  “Burada eğer suçlu aranıyorsa belediye önce kendisine bakmalı, eğer zamanında önüne gelene Fırın açma Ruhsatı vermeselerdi bu olaylar yaşanmazdı.  Karaman’da yaklaşık 30 bin civarında günlük ekmek tüketimi var bunun karşısında 30 kadar Ekmek Fırını var. Yani tüketim karşısında üretici fazlalığı vardır” dedi.
 
Bu Sıkıntıların Sadece Fırınları değil Fırınlarla çalışan yüzlerce Bakkal ve Marketlerinde etkileneceğini belirten Bayram Uysal  “ Bugün bir Fırın ürettiği ekmeği Bakkallara satıyor para kazanıyor. Bakkal vatandaşa satıyor para kazanıyor. Fırınlar Dağıtım yaparken araç kullanıyor, Benzin tüketiyor Petrolcü kazanıyor.. Buna daha çok örnekler verebiliriz.
Pekii bundan sonra Belediyenin uygulaması ile ne olacak bütün bu kadar Ekonomik hareket yok olup Para Karaman’dan çıkacak. Bir günde 20 Bin Tl ayda 600 Bin TL yani 600 Milyar para Karaman’dan çıkmış olacak” dedi.
Ayrıca Konya’ya Alay konusu olduk diyen Bayram Uysal  “Bize soruyorlar Karaman’da Fırın yok mu Konya dan gidiyor. Eğer yoksa biz gelip fırın açalım diyorlar” dedi.
 
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin ise Bakkallar odası başkanı Bayram Uysal’a Belediye ile bir an evvel anlaşmaya varılması gerektiğini hem vatandaşlarımızın hem de Karaman’lı esnaflarımızın memnun olacağı bir karara bağlanması gerektiğini belirterek Saadet Partisi olarak üzerimize düşen yapmaya hazırız dedi.
 
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun  Halk ekmek Üzerinden siyaset yapma gibi bir düşüncesi varsa bundan bir an evvel vaz geçmeli  diyen İl Başkanı Şaban Şahin “Çünkü olan zarar Karaman’a oluyor.. Kamil Uğurlu İlla Halk Ekmek hizmeti vermek istiyorsa kendi imkanlarıyla Karaman’da fırın açsın, Konya’dan ekmek getirmekle olmaz su taşımayla değirmen dönmez” dedi.