Ekmeğe Zam Geldi! Güncel Ekmek Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Ekmeğe Zam Geldi! Güncel Ekmek Fiyatları Ne Kadar Oldu?
İstanbul’da ekmeğe zam yapılmasına karar verildi. Peki, İstanbul’da güncel ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan karar ile beraber İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 liraya çıkarıldı.

İstanbul’da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO’nun mayıs ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirildi. Kararda, "Ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 lira, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 lira olarak belirlenmesi kabul olunmuştur" denildi.

ekmek-zammi.jpg

SON ZAM ARALIK 2023’TE YAPILMIŞTI

Ekonomim'in haberine göre, meclise oylamaya sunulan kararda, “Tacir ve Sanayicilerce Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer alan un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar sonucunda ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 lira, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 lira olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurulumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur” ifadeleri yer aldı.

İstanbul’da ekmeğe son olarak geçen yılın aralık ayında zam yapılmış ve 210 gram ekmek için azami fiyat 8 lira olarak belirlenmişti.