Ekmeğe Bir Zam Daha Geldi! İşte Yeni Fiyatlar!

Ekmeğe Bir Zam Daha Geldi! İşte Yeni Fiyatlar!
Yüksek enflasyon nedeniyle hemen her kalemde peş peşe zamlar gelirken, bir zam da Bursa’da ekmeğe geldi. Peki, Bursa’da ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz ve bunun getirdiği yüksek enflasyon nedeniyle resmen iğneden ipliğe zam geldi. Bu kapsamda, birçok ilde ekmek fiyatları artarken, bir zam da Bursa’dan geldi.

Bursa'da ocak ayında 250 gram olarak üretilen ekmek 10 TL’den raflardaki yerini alırken, artan maliyetler nedeniyle Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 15 Mayıs’ta bir toplantı yaptı.

img-0515.jpeg

EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yapılan toplantıda fiyatta herhangi bir değişiklik yapılmaması kararı alındı ancak ekmeğin gramajında düşüş konusunda karar verildi. 15 Mayıs’a kadar 250 gram francala ekmek 10 TL’den satılırken, bu tarihten itibaren aynı fiyata ancak 200 gram olarak satışa sunulacak.

Ayrıca, fiyatları 20 ve 25 TL olan tam buğday, sarı buğday, kepekli ve çavdar ekmeği ise 400 gramdan 300 grama düşürüldü.

30 TL’den satılan köy ve Trabzon ekmeği ise 700 gramdan 600 grama indi. Tek zam gelen ise roll ekmek oldu. 50 gramı 3,5 TL’den satılan roll ekmek, 4 TL’ye yükseldi.