Eğitimciler Birliği Sendikası Rektörü Ziyaret Etti

Eğitimciler Birliği Sendikası Rektörü Ziyaret Etti
Eğitimciler Birliği Sendikası Karaman Şube Yönetimi Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmeni makamında ziyaret etti.
Ziyarette üniversitenin işlevi, şehre yaptığı katkı, diğer eğitim kurumlarıyla işbirliği ve halkla olan diyaloğu konuları değerlendirildi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek: ‘Bizler bu şehrin kültürel birikimine yeni şeyler ilave etmek için varız. Bunu yaparken halktan ve onların değerlerinden uzak kalınması mümkün olamaz. Üniversiteler kentin yerleşim yerinden uzak değil bilakis burada olduğu gibi şehrin içinde olması gereken kurumlardır. Bu anlayışımızı bizler öğretim üyelerimizle ve bütün üniversite personelimizle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Halkla, bütün eğitim kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde Karaman’ın gelişimine katkı sağlamayı kendimize görev ediniyoruz, dedi.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin bu anlayışını paneller, sempozyumlar, seminerler ve konferanslarla ortaya koyduğunu belirterek  Karaman’da böyle bir üniversitenin varlığından memnuniyet duyduğunu, eğitim iş kolunda faaliyet gösteren bir sendika olarak üniversiteden pek çok konuda istifade ettiklerini, öğretim üyelerinin öğretmenlerle olan yakın diyaloğunun birçok sorunun kolayca çözülmesine katkı sağladığını ve bunun daha sıklıkla değişik paneller ve çalıştaylar vesilesiyle yapılması gerektiğini dile getirdikten sonra” Üniversiteler düşünce üreten merkezlerdir ve ancak bir toplum bu üretim merkezlerine canı gönülden sahip çıktıkça ve en azami düzeyde oradan istifade edip, katkıda bulundukça kalkınabilir” dedi.