EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNDEN KONFERANS

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNDEN KONFERANS
Muştu Yayınları Editörü Eyüp Özdemir ile 7-11 Yaş Grubu Çocuk Yazarı Erol Ergün, Karamanlı çocuklarla bir araya geldi.
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri‘ etkinlikleri kapsamında Muştu Yayınları Editörü Eyüp Özdemir ile 7-11 Yaş Grubu Çocuk Yazarı Erol Ergün, Karamanlı çocuklarla bir araya geldi. Pirireis Kültür Merkezi’nde yapılan programda konuşan Muştu Yayınları Editörü Eyüp Özdemir, Türkiye’de çocuklara yönelik yayınların istenilen seviyeye henüz ulaşmadığına dikkatleri çekerek kendilerinin belirli bir kaliteyi yakalamak için 20 kişilik bir ekiple hassas bir çalışma yaptıklarını belirtti. Özdemir, Muştu Yayınları kapsamında önemli bir arşive de sahip olduğunu dile getirerek “Bizim belirli bir okur kitlemiz var, bu okur kitlemiz 9 -12 yaş grubudur. 9-12 yaş gurubu öğrencilerinin psikolojik özellikleri, onların algı seviyeleri, onların beklentileri, onların sevdiği ya da sevmediği şeyleri dikkate alarak yazıların ağırlığını, kelime sayısını, kullanacağımız resimlerden puntoya kadar hepsini okur kitlemizin beklentilerini dikkate alarak seçiyoruz, ayarlıyoruz.” dedi.
 
 
Çocuk Yazarı Erol Ergün de konuşmasında,  yayınlarında beklentileri dikkate aldıklarını sözlerine ekleyerek “Toplumda gelişen olayları, ortaya çıkan algıları, ortaya çıkan yeni değerleri okurlarımızla direk haber olarak değil de, o değerler üzerinden yazılarla tanıştırıyoruz.” dedi. 
 
Karamanlı çocukların sorularını da cevaplayan Özdemir ve Ergun, Hacivat ve Karagöz gösterisinin de yer aldığı programdan sonra kitaplarını imzaladılar.