Dul Bayanlara Maaş Bağlanacak

Dul Bayanlara Maaş Bağlanacak
Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan Basın kuruluşlarıyla bir araya geldi.

 Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Medya kuruluşları ile sabah kahvaltısında buluştu. Çalışmalar hakkında basını bilgilendiren Hasan Erkan “ Ocağı yanmayan tek bir ev kalmayacak. Vatandaşımızın sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hükümetimizin gerek bütçe olarak gerekse faaliyetler olarak çok önem verdiği bir bakanlıktır.” Dedi.

Hasan Erkan; Başyayla, Yollarbaşı ve Merkez olmak üzere 3 adet Rehabilitasyon merkezinin faaliyette olduğunu bunun yanında 1 tanede çocuk kreşinin hizmet ettiğini belirtti. 
Özellikle basın kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini istediklerini belirten Hasan Erkan, “tanık olduğunuz bir sorun olursa mutlaka bizleri bilgilendirin bacası tütmeyen, aşı kaynamayan bir aile olursa mutlaka bizim haberimiz olsun.” Dedi.

DUL BAYANLARA MAAŞ BAĞLANACAK

Konuşmasından sonra Basının sorularını alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Karamaninsesi.com’un, Dul bayanlara maaş bağlanması hakkında bazı haberlerin olduğunu, Eğer böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır? Sorusu karşısında Hasan Erkan şunları söyledi; “ Hükümetimizin bu konu hakkında ki çalışmaları devam ediyor. Şu anda net bir karar henüz verilmedi. Yalnız bizim bildiğimiz kadarıyla günlük 22 TL gibi bir ücretten bahsediliyor. Tabii bunun bazı şartları olacak mesela erkek kadının evine gidemeyecek. Eğer bir boşanma gerçekleştiyse bu çalışmanın suiistimal edilmesi önlenecek ” Dedi. Bu uygulama faaliyete geçtiği takdirde boşanmaları tetikler mi sorusuna Hasan Erkan “ Bizim korktuğum konu ise budur. Hükümetimiz en çok bu alanda çalışıyor. Bizim niyetimiz gerçekten ihtiyacı olan dul bayanları refaha kavuşturmaktır. İnşallah hükümetimiz nihaiyi kararı önümüzde ki günlerde açıklayacaktır.” Dedi.