DOLU KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİ.

DOLU KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİ.
Hasat yapılmadan başta kiraz olmak üzere ekili alanları dolu vurdu.
Karamanʹın Sarıveliler ilçesinde dün yağan dolu ekili alanlara zarar verirken, kiraz bahçeleri büyük oranda zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, ilçede dün öğleden sonra başlayan yağmur yağışı sonrasında yerini doluya bıraktı. Yaklaşık olarak yarım saat yağan dolu yağışı sonrası ekili alanlara büyük zarar verirken özellikle hasadı yaklaşmış kirazlara da büyük oranda zarar verdi.
Dolu yağışından sonra vatandaşlarla birlikte zarar gören ekili alanları gezen Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçemizin yaylaları şiddetli yağan yağmur ve dolu nedeniyle zarar gördü. dedi.
Vatandaşlarımızın mağduriyeti sözle anlatılır gibi değil diyen Samur, ʹʹBölgenin önemli gelir kaynaklarından kiraz ve elma bahçeleri şu anda büyük zarar görmüş durumda. Vatandaşın tek ümidi olan kirazdı. Şimdi bölgede bir kilo bile satacak kiraz kalmadı. Sonuç olarak üreticiler kurum ve bankalara olan borçlarını ödeyemeyecekler. Vatandaşlar mağduriyetinin giderilmesi konusunda ilgililerden yardım bekliyoruz diye konuştu.