Diyarbakırʹda mayın patladı: 3 şehit

Diyarbakırʹda mayın patladı: 3 şehit
Lice ilçesi kırsalında mayın patlaması sonrası 3 asker şehit oldu.

 Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkiiʹnde kesen bir grup PKKʹlı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakırʹdan Trabzonʹa gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.

3 ASKER ŞEHİT OLDU

Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah Diyarbakırʹın Lice İlçesi Tapantepe Mevkiiʹnde PKKʹlıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 3 asker şehit oldu. Şehitlerin cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesiʹne getirildi.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

Teröristlerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, dün saat 22.00 sıralarında Bingölʹün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen turistle ilgili Genç İlçe Jarndarma Komutanlığıʹnda soruşturması sürdürülüyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İngiliz turistin Gençʹteki soruşturmasının ardından Diyarbakırʹa getirileceğini söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesiʹnin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu" dedi.