DİYANET VAKFININ KARARINA DESKʹTEN DESTEK

DİYANET VAKFININ KARARINA DESKʹTEN DESTEK
DESK Karaman İl Başkanı Doğan ARISOY, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkanı Ayşe Sucunun görevden alınmasından sonra medyada çıkan haberleri değerlendirdi.
DESK Karaman İl Başkanı Doğan ARISOY, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkanı Ayşe Sucu’nun görevden alınmasından sonra medyada çıkan haberleri değerlendirdi.
ARISOY, Ayşe Sucu’nun görevden alınmasının bir takım çevreler tarafından abartıldığını belirterek,”bildik medya bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyor” dedi
Türkiye’de bir çok yerde görev değişiklikleri olduğunu da hatırlatan Doğan ARISOY, nedense bunların hiçbiri haber niteliği taşımıyor şeklinde konuştu.
Medyada asılsız bilgiler ile abartılan Ayşe Sucu’yu, yaklaşık 12 bin kadın çalışanı olan Diyanet teşkilatında acaba kaç kişi tanıyor?,çalışanların hangisine hizmet etmiştir?, teşkilatımızın bayan görevlilerinden kimler bu merkezi bilmektedir?, Ayşe Sucu bayan görevlilerimizin hangisine şefkatle davranmış ve hangi etkinliğe davet etmiştir? yanındaki yönetimde kaç tane bayan din görevlisi vardır? diye soran arısoy, yaptığı açıklamalar ve takındığı tutumlar ile her zaman dinimizin söylediklerine ve teşkilatımızın yapısına aykırı bir duruş sergilemiştir dedi.
Diyanet Vakfının bu noktada verdiği kararın oldukça isabetli olduğunu belirten başkan ARISOY, bu ülkenin hiçbir kurumunda bulunan yöneticinin değişilmez olamayacağını belirterek. her fırsatta demokrasiyi kendilerine bir araç olarak gören çevrelerin Sucu’nun 14 yıldır görev yapmasına ise hiç değinmediklerine dikkat çekti.
Üye sayısının hiçte iddia edildiği gibi 12 bin olmadığını sayının ancak bunun onda biri, yani binikiyüz civarında olduğunu da vurgulayan ARISOY, 14 yılda 12 bin kadın çalışanı olan bir teşkilatta ve nüfusunun yarıdan fazlasının kadın olduğu ülkemizde binikiyüz sayısının ne kadar başarından uzak olduğunu göstermesi açısından yeterli olduğunu da söyledi.
Bir takım çevrelerin İslam’ı onların istediği gibi yorumlaması nedeni ile Ayşe Sucu’ya sahip çıktıklarına da dikkat çeken DOĞAN  ARISOY, İslam hiç kimseye göre değişmez, hiç kimse haddini aşarak İslam’ı kendine göre yorumlamasın uyarısın da bulundu.
DESK İl başkanı Doğan ARISOY, yeni yapılanma döneminde gerçekleşen bu değişiklikleri çok olumlu bulduklarını vurgulayarak sendika olarak yapılan bu olumlu değişikliklerin sonuna kadar destekçisi olacakları açıklamasında da bulundu.