Diyanet-Sen Kabaağaçla Yola Devam

Diyanet-Sen Kabaağaçla Yola Devam
Memur-Sene bağlı Diyanet-Sen Karaman Şubesinin 4. Olağan kongresi gerçekleştirildi.
Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’an tilaveti ile başlayan Kongreye AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Diyanet-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Diyanet-Sen Genel Araştırma ve Dış ilişkiler Sekreteri Mehmet Yaman, AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik, AK Parti Karaman Merkez ilçe Başkanı Celalettin Güngörer, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı İsmail Yağcı, Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanı ve il temsilcileri katıldı.
Divan başkanlığına Diyanet-Sen Genel Araştırma ve Dış ilişkiler Sekreteri Mehmet Yaman, üyeliklerine ise Mustafa Uğuz ve Fahrettin Kerim Mutlu seçildiler.
Gündem gereği faaliyet raporu, tahmini bütçe ve denetleme raporlarının ibra edilmesinden sonra selamlama konuşmalarına geçildi.
 
DİN GÖREVLİLERİNİN SENDİKASI OLUR MU?
Kendilerine “din görevlilerinin sendikası olur mu, sendika kuracaksınız de ne olacak?” şeklinde sorular yöneltildiğini kaydeden Diyanet-Sen Karaman Şube Başkanı Duran Kabaağaç, “Dinimizde her şeyden önce birlik ve beraberlik emri, iyilik ve güzellikleri artırmak yanlışlık ve haksızlıklara engel olma anlamında “Emr-i bil-maruf ve nehy-i ani’l münker” görevi vardır. Ayrıca haklının hakkını alıncaya kadar haksızlıkla mücadele anlamında Peygamberimizin içinde yer aldığı “Hılful Fudul (Erdemliler Yemini)” örneğimiz vardır. Kültürümüzde Anadolumuzda meslekî yardımlaşma ve dayanışma anlamında Ahîlik gibi referansımız vardır. Bunun yanında iyilikleri artırmak ve kötülüklerle mücadele etmek yaradılış amacımızın ve varlık sebebimizin ta kendisidir.” dedi.
 
20 YILDA YAPILAMAYANI 6 YILDA GERÇEKLEŞTİRDİK
Kabağaç, din görevlilerinin sendikal örgütlenme hakkının alınmasını ciddi ve çok önemli bir olay olduğunu kaydederek, “Böylece ilk din görevlileri sendikası yasal statüsüne kavuşturularak Dünya’da ve Türkiye’de bir ilke imza atılmıştır. Diyanet bürokrasisi başta olmak üzere bazı kesimlerin karşı çıktığı birilerinin ise hayal bile edemediği katı bürokrasinin hüküm sürdüğü bir kurumda sendikalı dönem başlamış ve Diyanette de demokrasiye, çalışanlarının haklarının savunulduğu bir döneme geçilmiş oldu. Diyanet-Sen olarak 20 yılda yapılamayanı yetkili olduğumuz 6 yıl da yaptık. Sizler bunu çok iyi biliyor ve yaşıyorsunuz.”
 
DİN GÖREVLİLERİ TOPLUMUN NABZINI TUTUYOR
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise selamlama konuşmasında toplumun nabzını din görevlilerinin tuttuğunu, parti olarak ise din görevlilerinin sorunlarını önemsediklerini kaydetti.
 
GÖRÜŞMEDEN SÖZLEŞMEYE
Diyanet-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir yaptığı konuşmada; yetkili sendika olarak, din görevlilerini hükümet nezdinde bir, kurum nezdinde ise iki defa olmak üzere üç kez temsil ettiklerini, din görevlilerinin haklarının sonuna kadar savunucu oldukları yeni anayasa değişikliği ile ise görüşmeden sözleşmeye geçmekle, eskisinden daha iyi bir duruma geleceklerini ifade etti.
Ayrıca, 30 yıldır çıkarılamayan Diyanet Teşkilat yasasının çıkarılmasında Diyanet-Sen’in üstün gayretleri çıktığını kaydeden Güldemir, bu yasanın bugüne kadar çıkarılamamasının söylenenlerin aksine Diyanet’in katı bürokrasisi nedeniyle çıkarılamadığının anlaşıldığını sözlerine ilave etti.
 
HAK-İŞ VE MEMUR-SEN KARDEŞ KONFEDERASYON
Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin ise Hak-İş Konfederasyonu ile Memur-sen Konfederasyonunun Referandum süreci dahil ülke gündemi ile sorunların çözümünde birlikte hareket ettiklerine dikkatleri çekti.
Kongre seçimlerinde; 67 delege oy kullanırken, 65 oy geçerli sayıldı. 1 oy boş çıkarken, 1 oyda geçersiz sayıldı.
Diyanet-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Duran Kabaağaç,
Mehmet Emin Eren,
Kerim Doğan,
Ahmet Aydenk,
İskender Kayhan,
Tevfik Baran,
Mustafa Yaman.
 
Diyanet-Sen Karaman Şube Denetleme Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Fahrettin Kerim Mutlu,
İsmail Özdemir,    
Duran Sak.
 
Diyanet-Sen  Üst Kurul Delegelikleri şu isimlerden oluştu:
Duran Kabaağaç,
Mehmet Emin Eren.