DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, bir ülkenin kaderinde en önemli kavramların kalkınma ve rekabet olduğunu söyledi.
Vali Kahraman, Karaman Valiliği tarafından polisevinde organize edilen "Dış Ticaret Bilgilendirme" seminerindeki konuşmasında, programı düzenlemekteki amaçlarının üretimden ihracata kadar tüm safhalardaki mevzuat, destekler ve uygulamaları görüşmek, kentin ihracatını artırmak olduğunu belirtti. Ülkemizin sahip olduğu potansiyeli en verimli şekilde kullanabilmenin gayreti içinde olduklarını ifade eden Kahraman, "Ülkemizin kalkınmasına hizmet edecek, rekabet gücünü artıracak planlar hazırlarken, zayıf yönlerin güçlendirilmesini, güçlü yönlerin de daha güçlü hale getirilmesini hedefliyoruz. Biz bürokrasinin ve statükonun ülkemizin kalkınmasının önünde bir engel olmaması gerektiğini düşünerek çalışıyoruz" dedi.
Yatırımcılara her alanda yardımcı olduklarını dile getiren Kahraman, "Ülkemizi bilim, sanayi ve teknoloji alanında daha yüksek noktalara taşımak, Türk malının markalaşmasını sağlamak önemli ve anlamlı bir görevdir. Yapılan her yatırımla ülkemizin refah düzeyi arttığı gibi insanımız da daha çok huzur bulacaktır. Çünkü her yatırım istihdam anlamına geliyor. Bu programın ülkemizin ve ilimizin rekabet gücünün geliştirilmesinde ve kalkınma serüveninde daha nitelikli ve daha verimli çalışmalar yapılması noktasında büyük önem taşıdığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Seminerde uzmanlar ihracat hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen seminere Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ile iş adamları da katıldı.