DİB TEŞKİLAT YASASIYASALAŞTI

DİB TEŞKİLAT YASASIYASALAŞTI
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 30 yıllık bekleyişin ardından TBMMde kabul edilerek yasalaştı.
DİYANET-SEN AİLESİ VE TÜM DİN GÖREVLİLERİNE HAYIRLI OLSUN
 
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran KABAAĞAÇ, Diyanet-Sen olarak başta Başbakan olmak üzere Bakan ve yetkililerin nezdinde yaptıkları kararlı ve ısrarlı girişimleri sonuç verdiğini ve  Diyanet İşleri Teşkilat Yasası’nın nihayet yasalaştığını kaydetti.
 
Yasayla ilgili bir değerlendirme yapan KABAAĞAÇ, “Diyanet-Sen Genel Başkanımız Merhum Ahmet Yıldız’ın büyük gayretleri ile başlatılan sürecin yeni dönemde de Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ile yönetim kurulu üyelerinin yakın takibi ve Memur-Sen’in bu süreçte üzerine düşen destek ve katkıları ile olumlu bir şekilde sonuçlanmış olmasından Memur-Sen camiası adına gururlu ve mutluyuz. Yıllardır eksikliği yaşanan yasanın yasalaşmasının, başta Diyanet-Sen ailesi ve tüm din görevlileri camiasına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 
Diyanet-Sen olarak yasa tasarısı çalışmalarının her aşamasında yer aldıklarını ve TBMM’de görüşülmesi esnasında takipçisi olduklarını kaydeden Kabaağaç, “Tasarıyla ilgili görüş ve önerilerimizi hazırlık aşamasında Devlet Bakanı Faruk Çelik’e sunduk. Yasa tasarısının eksiksiz ve tüm çalışanların haklarını en üst seviyede koruyacak şekilde çıkması için TBMM komisyonlarındaki çalışmalara katıldık,  görüş ve önerilerimizi sunarak, kurumumuzun ve çalışanlarının daha verimli ve haklarından taviz vermeden çalışabilecekleri bir yasanın çıkması için elimizden gelen gayreti gösterdik.
 
Merhum Genel Başkanımız Ahmet Yıldız’ın 1998 yılında ilk din görevleri sendikası Din-Gör-Sen’i kurmasıyla başlayan 10 yıllık çalışma ve gayretler nihayet yasanın çıkması ile son buldu. Merhum Genel Başkanımız Ahmet Yıldız’ın ömrü Teşkilat Yasası’nın çıktığını görmeye yetmedi ama Diyanet-Sen ailesi ve tüm din görevlileri bu yasanın çıkmasında merhum Genel Başkanımız Ahmet Yıldız’ın emek ve gayretlerini unutmayacaktır.
 
Diyanet-Sen Karaman Şubesi olarak; teşkilat yasamızın TBMM’de kabul edilmesinde desteklerini esirgemeyen Karaman milletvekillerimiz Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün ve Hasan Çalış’a teşekkür ediyoruz.” dedi.