Destek Ödemesine Zam Yolda! 4000 TL Seviyesi Geçilecek

Destek Ödemesine Zam Yolda! 4000 TL Seviyesi Geçilecek
Sosyal yardım ödemelerindeki artışa sayılı haftalar kala destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da artış miktarını merak ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar haziran ayı ödemelerinin tamamlanmasının ardından temmuz ayı ödeme takvimine dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Temmuz ayı ödemelerinin ay ortasında sağlanacağı düşünülürken, temmuz ayındaki artışlar öncesinde memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinin yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış neticesinde sosyal yardım ödemelerinin kaç TL olacağı ve zam miktarının hangi tarihte netlik kazancağı haziran ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında 65 aylığına zam yapmıştı. Memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar neticesinde 2348 TL olan yaşlı aylığı 3504 TL seviyesine yükselirken, temmuz ayında da yaşlı aylıklarının de aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerinde artışa gidilecek. Sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında sosyal yardımların yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin edildiği için yaşlı aylıkları da 4000 TL seviyesine çıkabilir.

2024/03/16/hesaplama.jpg

Sosyal Yardım Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayındaki artış neticesinde 65 yaş aylığı ödemelerinin 4000 TL seviyesine çıkacağına dair tahminler bulunurken, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da artışın hangi tarihte netlik kazanacağını merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım zammının tarihine ilişkin henüz açıklamada bulunmadı ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından memur maaş zammı netlik kazanacak. Memur maaş zammının belli olmasının ardından da sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlara dair bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunun aydınlatılması bekleniyor.