Destek Ödemesi 6.000 TL’yi Geçecek! Sosyal Yardım Zammı 2024

Destek Ödemesi 6.000 TL’yi Geçecek! Sosyal Yardım Zammı 2024
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gelecek hafta yapacağı zam öncesinde destek ödemelerinin hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketi, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemesi gibi sosyal yardım programlarından yaralanan vatandaşlar haziran ayının son günlerinde temmuz ayı ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştirirken, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal yardımların hangi oranda zamlanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, enflasyon verileri ve memur maaş zammı beklentileri üzerinden sosyal yardımlardaki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde her ay ortalama 5330 TL iletirken, temmuz ayının ortalarından sonra da ödemelerin sağlanması bekleniyor. Temmuz ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağının yanı sıra, artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Destek ödemelerindeki artış oranı yüzde 20 dolaylarında olacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal yardımlar da yüzde 20 civarında yükselebilir. Böylece sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

SED Yardımı Kaç TL Olacak?

Ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış neticesinde 6000 TL seviyesine yükselmesi beklenirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesini tutarları öğrencinin bulunduğu eğitim seviyesine göre değişkenlik gösteriyor. Bu kapsamda, ilköğretimde, ortaöğretimde, yükseköğretim de eğitim gören öğrencilerin ailelerine sağlanacak olan destek ödemelerinin tutarlarına ilişkin bakanlığın önümüzdeki süreçlerde yapacağı açıklamalar ile kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.