Depremin Ardından Hatay'da Çilek Hasadı

Depremin Ardından Hatay'da Çilek Hasadı
Depremin etkilediği Hatay'ın bereketli topraklarında çilek hasadı başladı. Bölge, yıkıcı felaketin sonrasında yeniden canlanmasını meyve veren tarım ürünleriyle sürdürüyor.

Dörtyol mahallesinde, 6 dönümlük arazide çilek üreten Muharrem Peköz, çilek hasadına verimli bir başlangıç yaptı. Peköz'ün tarladan çıkan çileği, kilosu 100 TL'den alıcı buluyor.

Çilek üretimine öncülerinden Muharrem Peköz, 8 yıldır bu işi yürütüyor ve eşiyle birlikte başarıya imza atıyorlar. Peköz, "Tarım müdürümüzün teşvikiyle çilek üretimine başladık. Eşim, bu süreçte büyük destek sağladı. Başlangıçta küçük bir alanda başladık ancak başarıyla ilerleyerek 5-6 dönüme kadar ulaştık. Önümüzdeki dönemlerde 15 dönüme kadar çilek üretimimizi artırmayı planlıyoruz. Çilek üretimi, işini sevenler için keyifli bir uğraş. Mart ayında başlayan hasadımız, Temmuz'un 15'ine kadar devam ediyor. Hal olmadığı için manavlara çalıştığımız için ödenek sorunu yaşamıyoruz. Ürünlerimiz, 80 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Sezon ilerledikçe müşterilerimizin ilgisi artıyor" dedi.

Hatay'ın çilek hasadıyla tekrar canlanan tarımı, bölge ekonomisine de olumlu etkiler sağlıyor.