Dar Gelirlilere Müjde! Doğal Gaz Faturasının Sadece Yüzde 30’u Ödenecek! Hükümet Yetkilisi Resmen Açıkladı!

Dar Gelirlilere Müjde! Doğal Gaz Faturasının Sadece Yüzde 30’u Ödenecek! Hükümet Yetkilisi Resmen Açıkladı!
Doğal Gaz faturası kabarık gelen dar gelirli vatandaşlara bir müjde verilerek yapılacak çalışmanın ardından faturanın sadece yüzde 30’unun ödeneceği öğrenildi. Peki çalışmanın detayları neler? İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Doğal gaz konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanan hükümet, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturasının sadece yüzde 30’unu ödeyeceği bir sistem üzerine çalışıyor. Edinilen bilgilere göre, hükümet yetkilileri gelir seviyesine göre doğal gaz faturası ödeme konusunda çalışmalar yapıyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, tüketiciler kullandıkları kadar faturalandırılacak. Gelir seviyesi yüksek olan vatandaşlara 5 bin TL fatura geldiyse 5 bin TL’yi ödeyecek. Ancak, dar gelirlilere 5 bin TL fatura geldiyse belli bir kısmını ödeyecek.

elektrik-faturasi-depophotos-2018379.jpg

DAR GELİRLİLER FATURANIN YÜZDE 30’UNU ÖDEYECEK

Bu kapsamda, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturasının sadece yüzde 30’unu ödemesi yeterli olacak. Fatura tutarının geri kalanını ise devlet sübvanse edecek. Bu sayede dar gelirli vatandaşların sırtındaki ekonomik yük hafifletilmiş olacak. Fakat, fatura herkese kullandığı kadar gelecek. Burada sübvanse edilen kısım genelden özele indirilecek. Böylece, dar gelirliyle yüksek gelirli vatandaşlar arasında fatura ödeme konusunda ayrım yapılabilecek.

Çalışmaların devam ettiğini belirten hükümet yetkilileri, söz konusu taslağın son şeklini almasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.